safe journey mak!

jumaat dah cuti, sabtu mmg tak kemana. papa ajak keluar pun aku buat dek je. last2, malam tu dia je keluar bawak niadel. best nye bole dok umah sorang2. katanya kan. niadel takde, aku pun kemas la rumah sekemas boleh. then baru leh rileks. papa balik, aku tgk semput je muka dia. so bole imagine camne dia handle 2 org anak dia tuh. berani mati namanya, bawak diorg keluar sendiri. aku pun tak penah buat. and tak ready lg la nak buat. huhu..

then ahad, tengah hari kitorg keluar ke KLIA. mak nak ke dubai. so dapat la jumpa kejap sebelum dia boarding. mak pun 1, bila call kata sejam lagi sampai, rupanya dah sampai! kitorg pun bajet sejam lg la nak keluar rumah sebab bukan jauh pun. dapat la jumpa kejap. lepas rindu la opah nak jumpa cucu- cucu dia.

rombongan cik kiah ke dubai

wan tunggu kat kereta sebab mmg tak dan nak masuk kat parking area. kalau turun pulak kang, confirm kena saman dah polis standby je kat balai perlepasan tuh. mujur la tak jauh mana, tp jenuh gak la nak angkut niadel. dah tu, si nia pun nak bedukung sekali. 

then mak dah kena gerak. safe journey mak!

lepas tu............. alahai, mata dah ngantuk kembali. adel sekarang ni mmg berjaga pagi then ajak tgk tv. sampai bila tak tau lah. dah sedaya upaya melambatkan waktu tidur dia tp gagal setakat ni. siang kat nursery dia akan tido kul 11 or 12 sebab dia bangun pukul 6 or 7. so, concealer adalah sangat penting buat masa ini. kang sambung cerita ye. mau lelap maa sebelum subuh..

4 comments:

Iryani Noor said...

wah dubai, best tu...
have a safe journey aunty..

nome said...

mak kamoo ke dubai? syok tuh...sempat gak jumpa kat klia...dptlah opah jumpa cucu2nya...

selamat bercuti dan kembali ke malaysia ye opah! :D

Lee-Yan-Naa said...

Moga mak akak selamat pergi dan sampai..:D

Chik Na said...

bestnya p dubai..boleh sopping kain cotton banyak-banyak..terkenang masa dok dubai dolu-dolu..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in