migraine, sinus, hospital, streamyx buat hal

actually aku nye selsema ni tak settle lagi. dah 2 kali pegi klinik, still dok soh seh lagi. hidung tersumbat. mmg sangat lah tak selesa nya. dah tu lak, semalam, pagi tuh, diserang migraine. pandai2 lah niadel bawak diri. mujur la by noon tu dah ok. sebab aku telan actifast cepat2 kot. dulu kalau migraine makan ubat apa pun tak jalan. so aku rasa actifast berkesan gak. 

lama dah tak kena. last kena masa pantang adel. kalau nak kena tu mmg takut la. takut apa, takut niadel nanti macam2. sakit tu dah 1 hal la kan. ok la tak ada apa sgt. petang tu, keluar pegi hospital az-zahrah nak amik ubat aku. lama gak kat bilik doktor sebab doktor nak memikirkan antibiotik apa nak bagi kat aku lg. since previous antibiotik tak jalan. so doktor cakap aku ni sinus. so mmg a bit annoying la dan akan amik masa nak settle. sebab ubat tak jalan, dia bagi nasal spray. dgn antibiotik.

balik rumah, malam rasa dah lega, ingat nak update blog, tp whole night streamyx buat hal. call TM, mmg tak dapat cakap dgn operator nya. tp ada bgtau yg ada problem sikit nak browsing even kita connected. so, kebosanan malam tadi sebab papa layan bola, aku pun masuk tido awal dgn niadel..

pagi ni, tgk streamx dah ok. aku tak ok2 lg. hidung tersumbat lg. hopefully antibiotik kali ni berkesan la. tak best nye niadel dah selsema lak. sorry la niadel dapat virus mama. nia aku tak risau sgt kalau dia flu, kejap je settle. adel la, kalau selsema, drag. ish, rimas tul kalau hidung berair ni!

ni baru la bole beronline dgn aman, niadel bangun awal gila pagi tadi, ni dah tido balik. sambil menanti berita from my sister. hope that she's fine. amin.. bila sinus ni badan pun rasa tak sedap. mcm rasa nak demam gitu. tu la yg aku rasa. so mmg rasa tak best la. mmg badan ni penuh dgn ubat je lah.

sempat lah mandikan niadel bagi makan sebelum diserang migraine semalam.

gambar pagi tadi nak ikut papa beli nasi lemak. skang suka nau buat aksi ketap bibir gini..

note : bertambah lagi koleksi penyakit aku ni..

4 comments:

Anonymous said...

sa2 m'sia agaknye prob streamyx ni, mmg slow internet semenjak 2 menjak ni..

Rizziela said...

Adiel comellah dalam pic yg last tu...terserlah keayuannya

wan syamzaima said...

haah..rasa seluruh malaysia sebab umah wan kat kulim ni pun kena gak.

Along nape dik?
dia tak sihat sakit pe?
ke dah ada isi?

Iela Fazielah said...

comel betl adel ni

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in