dilema adel

wah tajuk, macam cerpen pun ye gak. but this was what happen to adel early this morning. bagi yg unfamiliar with twitter, cara bacaan timeline dia, dari bawah keatas..

twitter hanya bole letak 140character, maka status bersambung- sambung macam tuh.

masa lepas mandikan adel, terus dia lena. and aku terus masak nasi dgn lauk utk dia. bole jadi dia lapa. sebab malam tadi, dia makan roti coklat gardenia je dgn fries

dan benarlah seperti yg didiagnose, lapar rupanya anak hamba ini. habis semangkuk nasi dgn soup ayam+su'un+kentang. dengan mama2 sekali heavy breakfast pagi tadi. so senang hati sikit nak hantar adel pergi nursery.

sesampai di taska. nampak nia tgh buat aktiviti kat luar. adel terus meluru kat kakak dia, duduk depan kakak dia. elok la pulak. ish, confirm la dia lapar eh? ni la gang rakan sebaya nia. semua lelaki ye. patut la, anak aku gangster semacam. ingat ikut perangai mama dia, rupanya, pengaruh rakan sebaya :p

tgk, elok je dia. kalau tgk macam mana dia mengamuk pagi tadi, masyaAllah mula la aku ingat ada dia nampak benda2 paranormal. tp takde la pulak dia tunjuk2 ke. aku assume lapar dan ngantuk sangat la tuh. timing tido dah berlari lari

kakak gak maintain. besar dah kakak nia. dah nak masuk 3 tahun dah.. 

balik pada tajuk entry, nape lah adel kuat mengamuk. hmmmmmm.......

9 comments:

wanie md zain said...

alya dia lapar la tu..cuba bg mkn dia kenyang2 sebelum tido...
diorg ni sukar nak ditafsir..seminggu mcm ni..seminggu mcm lain pulak...

Chik Na said...

lapar rupanya :-)

mrs.spicy said...

mmg penyalit budak baya dia kut..test power

Gieyana said...

lapar rupanya Adel..

hurmss..myb dia ikut perangai one of her parent kot..cam Nureen, more to me..kekeke

OneSimpleMother said...

adel nak adek baru agaknya.. kehkehkeh..

suhida said...

cute la kasut crocs adel. :) besar dah adel...

Iela Fazielah said...

akak pun pun kena mcm ni..rupanyer xcukup mkn..dia lapar..so dia ngamuk xleh tido...sian adel...

Mama Likha said...

ai dh familiar dh ngan twitter ! hehehe..

sian adel..... kenapakah kan dengan dia pagi.. dilema apa lah agaknya..

Elyn Sani said...

La lapar rupenye!! Huhu

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in