birthday celebration with her friends

sehari sebelum birthday nia, masa lunch hour keluar kejap pegi giant. beli barang utk goodie bag. nak distribute kat taska dgn sekolah dia. balik keje, singgah jusco equine jap gi beli 2 biji kek. 1 kek besar sikit, 1 lagi kek kecik sebab student kat SR tak ramai. balik umah pack2 barang siap2. masa nak packing adalah sangat havoc bila ada assistant yg nak 'tolong'. keluar la suara tarzan mama. apa pun, settle jugak semua. esok pagi, hantar kek dgn goodie bag kat sekolah nia then masa hantar nia kat nursery bagi kat nursery punya bahagian. penat nia tiup lilin haritu tp kitorg tau, dia suka birthday celebration. hari- hari nyanyi lagu birthday. tu mmg purposely buat kat 2 tempat (3 kali including us). sekian cerita birthday nia tahun ni :)

kek dibeli kat baker's cottage. ni bagi kat nursery

ni kek utk bagi kat sekolah nia. skang tulis nama atas chocolate bar eh?

yg kakak ada gak menolong. hat adik, sibuk kutip jajan letak kat celah kangkang. sapelah yg bertuah dpt tu eh? kahhhh

motif?

nia tolong susun kan

aku bagi compact camera kat cikgu diorg, so dpt la tgk gmbr. ni ready nak potong kek. nia excited. adel pun sama.

nyanyi lagu birthday sama- sama

nia suap adel makan kek

moleknya anak dara den duduk..

birthday girl penat celebrate birthday back2back.. balik rumah, terus pengsan

bangun tido, cari basikal!

tak bagi camera kat sekolah nia sebab kamera ada 1 je kan. nanti tunggu diorg upload kat website sekolah. ni nia dpt birthday present dari SR

bak kata papa "hadiah birthday pun kena buat keje sekolah jugak ke?" layannn... nia suka color2 ni..

14 comments:

OneSimpleMother said...

dah macam big girl sangat dah nia suap adel makan kek tu.. :)

alyyani said...

harap makin big makin good perangai nye ye kak. amin..

Princess Solehah said...

alahai...kek tu sangat sedap :) nyum...nyum...

Anonymous said...

giant xde jual goodie bag design bru ke ape, same je mcm taun lps ni, ke isi dlm pn same gak??? heheh..

Mama Likha said...

hihiiihi geram tgk si adel tu ! gebus gebas betullll kulit dia !

Anonymous said...

bla mau pindah umah bru ni, makin sesak la umah ko + bicycle bru nia 2..

mrs.spicy said...

best nye jadi budak2 zaman sekarang..huhu..sampai 3 kali celebrate bday setahun..

Iela Fazielah said...

wah...SR mmg bestkan...siap bg hadiah lg... n nampak nia sgt2 seronok... hepi bday nia

Anis said...

aku dh agak wan komen mcm tu. sbb aku pun pikir benda yg sama. hehe

nome said...

dua2 kek nampak sedap...pandai nia suapkan adel...very cute!

semoga nia menjadi kakak dan anak yg baik...happy birthday nia!

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

basikal nia sama la ngan basikal fatin :)

selamat hari jadi nia :)

Rizziela said...

Meriahnya b'day party Nia...3 tempat sekalil sambut

Anonymous said...

happy b'day cute nia!! suka tgk pic mereka bersuap tu....
ala nape header dh tukar... tak best la... kita nk bukak jer nmpk muka menantu... hehehhe

Chik Na said...

seronok la Nia main ngan beskal baru yea... akak suka beli macau tart telur kat baker's cottage tu

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in