cerita terhangat semalam : no.1 - i'm 29 yo!

cerita satu
semalam bersamaan 7 september, genap lah umur aku 29tahun. setahun lagi nak masuk 3series. tp tak rasa tua pun. bole gitu? :p mungkin atas faktor aku sangat bersyukur dengan apa yg aku ada sekarang ni. i have an awesome husband. mmg ada pasang surut nya tp mcm tu lah rumah tangga kan? and ofcourse, hidup kami diceriakan dengan kehadiran 2 bunga comel niadel. aku ada 1 family yg sgt kuat ikatan kasih sayang nya. mak ayah aku adalah yg terbaik. my siblings are on top of the world! i have a bunch of great friends, everytime i need a shoulder to cry on, they will be there for me through thick and thin. so i'm happy and very very blessed with what i have and who i am. so age is just a number aite? :)

wishes? sejak2 takde fb ni, mmg merudum la kutipan ucapan except from the closest family and friends on mine. tu pun aku dah cukup happy. they don't need a reminder to wish my birthday. :D 

hadiah? aku dapat hadiah yg best dari wan. yg tau, tau la, yg tak tau, aku dpt h/p baru. and ofcourse a lovely birthday card. tp yg best nye. siap tulis depan aku lagi. romantika deamour tak laki aku ni? siap suruh nia kaler bagai depan mamanya.

celebration? tak tau la nak celebrate kat mana, seperti semua maklum, kitorg selalu je makan lua kan. so kalau celebrate kat lua as iff pegi lunch or dinner je lah. anis yg brilliant suruh make it special sikit suruh wan masak utk aku. apekah? aku tanya mcm mana nak masak nasi goreng pun dia kata masuk nasi baru letak bawang. so perlu ke tak perlu nak suruh masak? hahahahaa apapun MOJ!

early birthday treat la konon ni : sehengget massage for 3minutes. sumpah tak nak duduk kat sini lagi dah. sungguh tak sedap urutan yg diterima. perasaan nya mcm tulang bertemu dgn tulang. sakit! sebab aku mmg jenis tak biasa diurut so mmg geli geleman la..

tulis birthday kad depan birthday girl ye. last year lukis tapak tangan, this year amik tapak kaki lak. next year, nak lukis apa pulak ye papa?

then suruh nia kaler kat tapak kaki dia tuh

kaler tapak kaki adel lak.

15 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

hepi birthday! :)
la....sebaya rupenye ^___^

Iryani Noor said...

happy birthday kakak ku alya..
kakak la kn walaupun tua 1hari je.. miahahaha..
moga panjang umur & dimurahkan rezeki =p...

-:- Zafran BabyAndKidsCollections Enterprise -:- said...

happy birthday!
semoga panjang umur dan sentiasa di murahkan rezeki...

LYAfrina said...

happy birthday alya:-)

skejap j msa blalukan

Ieja said...

happy birthday alya...
moga panjang umur & murah rezeki...sebaya la kita...hehehe...

eLiN_ibu_AwathifArfa said...

hepy besday, alya..semoga ko dipjgkn umo, dimurahkan rezeki, sihat tubuh badan, diberkati & dirahmatiNya selalu..hepy ngn fmly sokmo!!!

@e_da said...

happy birthday alya.. muda lg.. muda 2 tahun dari saya.. heheh apapun smoga murah rezki ya.. sihat2 selalu

Shida said...

happy besday alyya..semoga sentiasa sihat dan murah rezeki...eh,bulan sept ni,kita sama laa...shida ujung bulan nnti..hehehe...tp shida dh 3 series...

Nana Aziz said...

hepi besday utk kesekian kalinya..baeekk punya tls kad besday dpn besday girl..hadiah xbeli dpn besday girl ke?ehehe..

Anis said...

wan x masak pun xpe la wei. ko dh dpt hp. buat entry sikit psl hp baru. hp apa wei??

e.l.i.z.@ said...

hepi belated beday! my son 5 sept hihi.....baca td, igtkan wan tu atok ekekke heran gak atok bg h/p hihi oh rupanya husband :D

Elyn Sani said...

happy birthday beb!!

Princess Solehah said...

tahniah! Selamat Ulangtahun Kelahiran yang ke-29 kak :) tua dua tahun je dari saya....

wan syamzaima said...

Happy belated birthday adik....
semoga sihat sokmo dan murah rezeki..
tua pada umur xpe,asal hati muda sentiasa hehehe...

alyyani said...

to all : tq so much for your warm wishes and doa... :D

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in