cerita terhangat semalam : no. 2 - nia....

cerita dua
semalam pegi celcom blue cube terminate celcom berukband. dah settle tu tetiba dpt call dari principal sekolah nia. aku ni kalau dpt call dari sekolah or nursery nia mula adrenalin aku laju. dalam kepala ingat yg buruk2 je la kan. 

tapi principal tenang je suaranya takde bunyi2 nervous mcm kat emergency hospital ke mahupun mcm bunyi kat klinik ke. rupanya call nak bagi tau yg keisha auni, classmate nia, pegi potong sebelah tocang nia. tak banyak potong nya tapi kalau diikat tocang 2, nampak la pendek sebelah.

mana dapat gunting? mak keisha auni ni cakap mmg keisha auni ni suka main gunting. kat rumah pun suka gunting rambut sendiri. tu pasal rambut dia selalu pendek. agaknya,tak cukup nak potong rambut sendiri, dia pun pegi potong rambut nia. bole? gunting pun dia bawak sendiri. apa nak dikata? aku cakap kat principal 'as long there's no injury, i'm ok and thanks for informing...'

balik kije, zas ke kedai gunting, kasik trim rambut nia....

tersengih2 sumbing makcik ni masa nak kena potong rambut..

mmg tak nampak kan? tp kalau di belek, banyak yg dah pendek sebelah. sebab rambut nia tebal, so tak obvious sgt..

dah alang2 tu, terus la potong apa yg patut sekali.

dah pendek! masa kat kedai tu, tanya amoi tu kalau nak potong rambut adel mcm mana? dia cakap rambut dia curly sgt so elok ikat je. kita bia panjang je lah ye..

updated : received text from the principal just a moment ago "rambut rania yg kena potong semalam, i letak dalam bag in case u nak tanam. thx!" - korang tanam rambut anak korang ke?

6 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

waduh, waduh..bahaya nya biarkan anak bawak gunting pi skolah..
tu baru rambut..kang ada yg cedera, lagi haru, huhu!

iduraz said...

dasyat budak skang..berani jerk pi potong rambut org kan..pasni cikgu kena make sure dia tak bwk gunting dah, takut merbahakan diri dia n kwn2 lain..hurmmm

Anis said...

aku x tanam rambut izz. byk sgt la. x larat wei. mak bapak rambut tebal... jd anak pun tebal. sejak baby je dh brapa kali trim.

Elyn Sani said...

kene tanam ke beb? aku x tau lak. tp rambut 1st wafiq mmg aku tnm. lps2 tu je dh x buat hehehe

puan nina said...

mak kite kata tanam bawah pokok pisang..nanti kepala sejuk..hehe

alyyani said...

nad : sgt risau!

iduraz : itu la dia. budak2 sekarang agak extreme kan? harap teacher diorg akan ada extra precaution la so that benda2 gini tak jadi lagi..

anis : aku pun tak penah tanam

elyn : tak penah tanam beb. 1st rambut cukur tu aku tak ingat gak tanam ke tak :p

puan nina : ooo ye eh? nanti bole try. thanks!

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in