5 Syawal : makan2 & main bunga api!

5 Syawal (Sabtu) adik ipar aku, mastura suggest buat makan- makan utk family dgn kawan2 yg tak dtg beraya lg. so pg2 dah dok dapur la siap kan apa yg patut. adik ipar aku dgn laki dia la yg masak. aku tukang assist je. kalau banyak masterchef kat dapur nanti, tak jadi lak nak hidang kan org. tu belum kira masterchef junior niadel kalau masuk dapur..

menu mmg meriah hari tu. risau jugak takut tak terhabis, tp org dtg sampai kul 12mlm. so mmg ngam2 la. ada  sepek mihun tomyam, sepek spagetthi dgn 3 pek laksa. main menu sampai 3. mmg kalah open house. kita dok dapur non stop makan la. kejap2 kang makan lagi. kawan2 adik2 ipar aku yg ramai dtg dgn mertua adik ipar aku datang beraya. kita kena buat ni setiap tahun, sebab mmg best jemput org makan2 ramai2 ni kan? bila lagi ye dak?

ni kawan masitah (adik ipar no. 3)

adel dgn tokwan nye. nia tido kot time nih..

kuah spaghetti..

kuah laksa

tomyam campur..

adik ipar aku yg no 4 dgn no 5 tgh melayan kawan- kawan dia..

sebab kakak tido, adel pun main sendiri. tgh2 main, tetiba dia buat aksi gini, maknanya dia tgh nak bagi mama dia kerja lebih!

family mertua adik ipar aku lak datang. serentak dgn acu belah arwah mak dtg.

nia dah bangun time ni. mama kat dapur, makcik2 niadel la yg melayan diorg..

bila kanak2 ribena dah bertemu, ada je la aktivitinya. ni dah malam. ada lagi nak dtg..

malam pulak acu dgn makcik diorg ajak main bunga api. bukan mercun ye. bunga api saja..

 kanak2 riang bermain bunga api!

memula kejung, ni baru la nak senyum masa main bunga api. adel tido dah time ni..

then sedara biras aku lak dtg. ustaz dia ni..

kawan2 adik ipar aku no 2.. lama gak diorg lepak, tu yg sampai kul 12mlm tuh. lepas tu semua pakat pengsan!

4 comments:

Princess Solehah said...

memang seronok pergi beraya dan tunggu orang datang beraya hihi :)

mrs.spicy said...

muda lagi adik2 wan..adel buat aksi ape tu? poo poo ke?

Iryani Noor said...

uuuu laksa ngan tomyam campur tu nampak sgt besttt =p.. 2-2 pon feveret yani..

seronok kn main bunga api =p

alyyani said...

princess solehah : penat tapi seronok kan dpt jamu org :)

mrs spicy : poo2 la tu aunty farah. :D

iryani : my favorite too! :D

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in