peneman sahur pagi ini

selalu pagi- pagi budak bedua ni tak bangun pun lg. tp sebab malam td adel tido kul 8 lebih, so kul 4 lebih dia jadi alarm kita. selalu aku sahur kul 5 pagi, sempat la nak golek2 jap, panaskan makanan, kalau takde makanan sempat masak daging burger salut dgn telur, nestum or horlick secawan. tu je la sahur aku. 

sambil tgk tadarrus al-Quran. selalunya last- last year ada cerita nurkasih sebagai peneman. tahun ni, takde cerita bersiri yg menarik utk jd tontonan. kalau ada grey's anatomy dgn private practice tgk hat tu je la. kalau tak, layan la tadarrus tu. 

tapi, pagi ni, sahur sambil tgk disney junior sebab askar- askar dah bangun. adel siap makan nasi lagi. dia tu, asal suap je, makan. tahun ni tak la rasa kucar kacir nak sahur mcm last year sebab niadel dah pandai main sendiri, last year masih breastfeed adel lg. so, agak kelam kabut kalau diorg bangun. ni tunggu masa nak mandi kan diorg then hantar gi nursery, kitorg pun off to work...

tgk tv, sementara mama bersahur

nia yg bergaya dgn jam upin ipin barunya. actually dari hari isnin dia dok cari jam upin ipin lama dia. sampai hari selasa sebelum gi nursery dia tanya jam dia. suruh mama cari. mama pun tak tau nak cari celah mana. sebab dah lama tak nampak. so semalam, singgah giant kejap beli jam upinipin ni. skang kena beli 2. kang berebut. dia mmg specifically mention nak kaler hijau. ok la tu kan, 8 hengget 1. eh korang, jumaat ni upinipin datang giant seri kembangan eh. 3 petang sampai 9 malam. bole la bawak anak2 kalau diorg minat upinipin.

adel menguap. tp menguap je la. tido nye tak..

6 comments:

nome said...

dpt pun komen...since dari pagi tadi aku dok tekan comment tp tak boleh...ekeke...

wahhh awalnya askar2 dah bangun temankan mama dan papa bersahur....bolat sungguh mata derang...sah2 tak tdo pastu...bolehlah bersiap terus ke nursery...

Iela Fazielah said...

nak pegi giant la camtu...irfan suka dpn upin... ipin xpernah sebut pun..hehe

Princess Solehah said...

alolo...comeynya dua org ni :)

Chik Na said...

akak tengok citer aku bukan maryam kat TV9, pukul 5..best jugak citer tu

Anonymous said...

ari 2 upin ipin dtg jusco ipoh..

amal_fc1303 said...

oit bile pulak ko ke JJ?

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in