TGIF, Alamanda

actually nak try makan situ hari sabtu lepas, tapi hari sabtu tu keluar entry johnny's, bila wan tanya aku nak makan ape? aku jawab johnny's! dia pun, ha jom lah... hehehe... gambar, nan ado. tak kan 10 kali makan johnny's, 10 kali mau amik gambar.

so, kitorg ber TGIF malam ni. lepas balik keje, terus amik niadel, zasss ke alamanda. review yang aku baca, TGIF sini service dia slow. food lambat dapat. banyak nyamuk! ha betul la tuh. semua yg aku baca, mmg betul la bagai dikata. food lambat dapat and banyak nyamuk. mungkin tempat tu terperosok, tu yg jadi rumah nyamuk tuh. lepas dinner, konon nak tgk mr poppet's penguins tapi seat tak best lak. lepas tu bawak niadel gi funland then balik.

my chocolate chip milk shake. sodap!

amboi, gitu sekali muka adel..

nia mmg tido dari amik kat taska

free kids meal. amik chicken fingers+fries dengan fried mac&cheese with butter.

tunggu food kitorg lambat nau sampai nya, makan dulu la apa yg ada.

papa punya rib eye 

 aku punya sizzling chicken with mushroom and herb rice. atau bahasa mudah nye nasi dgn ayam masak merah kalau aku masak lagi sedap. seriously tak sedap! anis, ko makan ni ke aritu yg ko kata tak sedap tuh? nasib la murah je.

tak lama tu, nia pun bangun. dia makan nasi. layan je dia makan herb rice ni. apa yg herb nye entah. bila nia bangun, the huru hara begun!!

TGIF sebelah GSC je tu yg nak tgk tiket. sekali takde lak. nampak promo poster cars ni. wajib tgk!

singgah funland wajib! masa ni dah nak dekat pukul 10 malam.

masuk parkson jap amik air panas, apa lagi, nia rambang mata, dicapai nya stationery cap spongebob nih. dah dpt 1 benda nia dah happy. main kat fundland sekejap je lepas tu ajak balik.

8 comments:

amal_fc1303 said...

oit comye nye stationery spongebob tu..

alyyani said...

ina : apa2 barang kalau theme nnye kartun mmg la comey weh..

nome said...

adel buat muka camtu mmg cute la!

bg pendapat aku berdasarkan pengalaman mkn kat TGIF, aku rasa tak berbaloi :(

pertama, servis lambat, makanan lambat sampai, dah kenyang minum air..baru la makanan sampai...pastu daging rib yg diorder tak menepati citarasa...boleh patah pisau kalau nak potong (keras) (-_-)

tapi aku tak boleh nak banned 100% ...manalah tau kot2 boss aku nak belanja TGIF, xkan aku nak tolak kot? kahhhhhhh...dasar perot lapo aku nih :D

Anis said...

aku makan lain la aly. keywest white fish... jgn sesekali di order. mak aku ckp kuah dia rasa mcm air basuh pinggan. err xtau plak dia penah rasa air basuh pinggan. hehe. anyway, aku kalau mkn sana lg, xkan order apa ko order. thx for the heads up. and aku pun agree dgn nome. kadang2 mmg x berbaloi gi TGIF. tp kalau org belanja apa salah nye :D

Iela Fazielah said...

akak xpernah mkn kat sini..hehe..xleh komen pe.... tp akak tetap suka kat tudung kmau tu... dah 2 helai akak nampak,.,cecita sikit beli kat ne???? nak bl jugak....

Ryn said...

ewahh adel...leh jadi duta TGIF nih dgn muka teruja gitu...hhahahaha...

Lee-Yan-Naa said...

Laa..tak persan pon ada TGIF kat sana..nama je duk putrajaya saya ni..macam nak try tapi bila tau servicenye ke laut macam malas la plak..hmmm,kecewa tol kalo kedai servis ala kadar je

eLiN_ibu_AwathifArfa said...

beshnyer jenjalan..shirt nia i love kotakinabalu tu awathif pon ader satu hikhik

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in