telajak kata bole diundur, telajak email?

tu la masalahnya aku ni. clumsy pun ye gak. semua benda pun rushing kat ofis ni. alya, u dah ni? alya, u dah tu? ha mcm tu la. so bila boss dah tekan banyak kali, aku buat benda tu dalam keadaan kelam kabut. so, selalu la berlaku stupid-school-boy-mistakes. and that is me!
.
banyak kali dah, tapi boss aku ni jenis tegur gitu je la. aku rasa 1 day aku akan dapat warning letter kot. sebagai seorang yg memegang jawatan 'M', tak sepatutnya ada kesilapan bodo begitu. but then, i guess i am too busy to handle everything. apa pun, aku rasa kesilapan aku buat tak melibatkan ringgit &; cent. its just the matter of my kelam kabutness.
.
and most of it bila ianya melibatkan email- email ni. tersilap attachment la, tersilap reply la, typo la. typo ni biasa. grammar macam haram la. ish, tak keruan la bila dah tersent. pernah sekali my major mistake bila aku tersilap attach document yg tak sepatutnya recipient tu tau. kira i'm the one who pull the trigger la. mmg aku rasa dah nak kena pecat dah. tapi tu lah. bukan bole patah balik, the best thing i can do is, masuk bilik boss buat muka toya act like nothing happen lepas tu "boss, pasal email tu, i'm very sorry boss. my mistake" boss jawab "it's ok" OK dia tu? mak ai... tersentap sentil aku sampai ke jantung.
.
gambar takde kena mengena dengan entry. sekadar hiasan sebab kalau aku membebel panjang korang tak baca dah kan? jgn malu- malu nak mengaku :p nak bagitau, glad that we finally bought this study table. kalau tak, port dia kat rak tv je. akan menghalang org nak tgk tv. so buat homework dah ada port sendiri

orang soh baring kat bantal, dia baring atas 'baby' dia.. semua gambar adalah kejadian malam td..

sekian, luahan perasaan petang ni... nak jadi tukang buat filing lah, sorting surat ke, tak yah deal dgn org. deal dgn kertas je...

6 comments:

Princess Solehah said...

sama meja ngan auni :)

Qaseh said...

rajinnye dia buat homework mentang la dpt meja baru

Ju@Lucky^Mummy said...

filing boring le.. silap2 boleh tertido ngan kertas yg berlambak2.. hihihihi!

Ryn said...

filing? sorting surat? not challenging at all..lg boring adalah...

Learn from mistakes, u will earn more experience...;)

nome said...

penah happen kat aku...aku pun tergolong dlm golongan kelam kabutness...kahhhhhhhhhhh

lesson learned...hope tak jadi lagi..tp nama pun human kan...selalu la ada error di mana2...keh keh keh

Chik Na said...

akak pun plan nak buat file sorting untuk surat menyurat jugak petang ni..dah lebih setengah tahun agaknya tak buat filling :)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in