Pesta Bedak

Date : 5/7/2011
Time : Lepas Isyak
Venue : Ruang tamu sekangkang semut
Participant : niadel
Jenama Bedak : Tollyjoy (dapat masa deliver nia dulu, tak pakai sampai lah bedak johnson dah habis dan lupa nak beli, baru la keluarkan)
Aktiviti : melumur bedak di badan masing- masing

macam mana dia bole dapat bedak ni, lepas tukar pampers adel, nia pun ayat baik punya kat mama "mama, ni nia punya budak kan? nia amik bedak k?" boleh? aku angguk- angguk je lah. elok je keluar dari dapur, damaged has been done!

nia pegi tuang bedak kat mainan dia tuh lepas tu gi tepek pulak kat muka. gitu sekali.

tak cukup letak kat muka, letak kat perut, tak cukup lagi, tuang pulak ke adel

adik nye pun tadah je la muka kat kakak dia. suka pulak tuh..

bila mama bawak kua vakum, semua pakat lari. habis semua kena lap balik..

17 comments:

Fiza Nazri said...

hahaha... klu aku, mau da mengaum kot.. kreatip tul dorg ni

Fiza Nazri said...

hahaha... klu aku, mau da mengaum kot.. kreatip tul dorg ni

LYAfrina said...

mmg pesta bedak habis2 ni..lg best sbb ada geng sama kan..

mrs.lazura said...

bagus bagus..
pasni buat lagi ya niadel?
hehehe sabau ya ly :PP

Princess Solehah said...

pesta bedak sungguh ni :) letih la mamanya mengemas semula...takpe2, exercise kak :)

Anonymous said...

ish, ingat clbrate b'day sape ke main lumur2 bedak, xtreme tol aktiviti bdk2 ni! huhu..

...sWeeT uMi... said...

salam kenal...same la ngan ank umi...suke men bedak...nape la bebudak ni suke men bedak kan...penat tu nak mop semua tu huhuhu...

mrs.spicy said...

haaaaa! penat nye nak mengemas ni. hahahah

nome said...

kahhhhhhhhhhhhhh....lawak tol alyadel nih...korang berdua mmg comel la!

OneSimpleMother said...

ya ampuuuuun.. macam tepung gomak ler kome ni.. haih.. macam2lah kalau dah berdua tu ye. boleh berkomplot lagi tu. nanti dah besar sikit main mekap2 pulak.. :)

atanayuiman @ Jue said...

hehehe.. teringat masa nain + iman + wan main bedak cam gini.. sajer je nak kasi kita exercise.. akak dah ajar adik.. apa akan berlaku next planning..? ekekeke...

Lee-Yan-Naa said...

hahahaha~comel sungguh..nak marah pon tak sampai hati bila tengok diorang camtu..budak2 tengah membesar..semua pon mau try kan

ei said...

haha bertuah tul bebudak nih..anak aku yg sorg pn pandai men bedak lgla ada geng ni yek..keep it up hahaha

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

huaa..baiknya alyya bagi anak2 main bedak...kalau ayu.."harap maaf" ler jawabnya...tak kuasa nak tgk anak2 main bedak2 ni..nak suruh diaorg pakai sendiri pun jarang2 sekali...hehe...so far...alhamdulillah..tak pernah lagi terjadi..kalau terjadi..mau singa betina mengaum ni..hik hik

Iryani Noor said...

masya-Allah canner la nak bersih kn tu.. kalu time kite tak penat derang buat camtu xder la nak marah sgt, cuba time kite penat harus la jadi singa =p..

@e_da said...

esok2 main lipstik2 lak

Mama Likha said...

masya allah !! hantu bedakkk ! :D

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in