my review on transformers 3

- entry mengandungi 5 keping gambar -

honestly, jam pertama aku mengantuk tahap gaban. mujur jugak la aku duduk kat tangga sebab monitor adel turun naik tangga. oh, don't worry, she's not disturbing anybody. dia syok turun naik siap tergolek je. so tak lah tertido. and mata kembali buntang bila nampak my mcDreamy!! though he was villain in this movie. 

jalan cerita dia very straight forward. cuma banyak part action yg kita tak sangka. i.e lennox and the gang terjun gitu pakai kepak yg bikin aku kagum. megatron pulak bole cayor dengar cakap sape ke nama pompuan tu. ironhide yg cute tu bole mati pulak. sentinal prime walaupun badan kilat- kilat muka nampak nau tua nya. optimas prime way to handsome. apekehey robot pun nak kata handsme. kahhhhhh....dan banyak lagi and am not gonna spill every details.

dalam pada full of action, ada gak part yg aku tersebak hampir nak nangis gak bila sam dgn bee starring to each other bila bee nak kena attack dgn decepticon. gila sedih ko. overall transformers kali ni kekuatan manusia dan autobots adalah seimbang. sape2 belum tgk, go and watch now. it is worth to watch. confirm tak cukup napas bila dah masuk second half of the story. 

megatron, optimus and bee, sam and awek dia yg aku tak tau nama dia dan malas nak google.

sementara menunggu jam 9.30. pakai kan stokin dulu

nia mmg dah tau mesti nak pakai stokin sekolah dia.

penat turun naik tangga, minum susu, adel pun tido. nak beli tumbler transformers tp dah habis stok la pulak. tgk second time nanti nak beli.

ni masa nak balik dah, dua-dua dah selamat.kitorg keluar wayang pukul 12.30, kat luar, penuh org mcm baru pukul 8 malam, tunggu nak masuk utk next show.

i rate this movie 4/5.

7 comments:

Gieyana said...

mmg best kan citer nie..cute jer both of ur dotter..:)

Farah Shamsudin said...

ramai yang dah kate best.. tapi tak berkesempatan nak tgk lagi..

mrs.lazura said...

hehehe akhirnya ko dh tgk jua :) heheh pasni harry potter plak. aku sgt xsabar :)

nome said...

Wahhhh sama lg entry kta!! Mmg sehati sejawa :)
Aku pun sebak wei, part bumblebee nak kena bunuh tu, dan aku mati2 igt optimus prime mati, rupanya megatron yg mati. X sangka sentinel prime tu tetiba pentingkan diri dan bunuh ironhide yg macho tuh...huhuhu

Mama Likha said...

sedih eh hehehe.. yg 1 ngn 2 pun ada part sedih..

alya.. klo likha, tgk gmbr megatron kt iklan or cover dvd pun tu dah accoott accoott (takut) dah... inikan pulak nk tgk the whole movie.. die mmg penakutlah .... tkthu ikut pangai sapa.. tgk alya kids oke jer kan ?

Iryani Noor said...

kan kan tak cukup nafas kn.. debo je nk tunggu citer tu abes..

tp betul gak, leh pulak megatron dgr ckp pompuan tu.. mmg tak leh accept tul... hehe

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

adoi...ntah kenapa tak minat betul citer2 imaginasi cam ni...org lain punyalah sohor ngan transformer ni..kami buat donno jer..hehe

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in