melepak di service centre

my day starts early today. kalau selalu keluar rumah kul 8.30 (kalau takde urusan luar), pagi ni keluar rumah kul 7.30. ada appointment kat service center pukul 8. harini buat major service. lg pun minggu ni nak balik kedah, next week nak gi melaka. dan yg paling penting mmg dah due.

ingat kan sejam dua, sekali aku tanya kul bape siap? dia cakap kul 11.30! mangkuk la kan. mujur gak bawak laptop lagi sebab data dalam email office tak back up lagi. banyak lagi dokumen dalam tu kena buat. in the mean time, mari bermalas-malas disini. kat sini sangat selesa. tu yg nak tunggu 2-3jam pun rasa MOJ!

waiting area. tak ramai yg buat appointment pukul 8. elok gak buat awal, sebab lama service nya

siap bawak bekal ye. dah tau mmg akan lama kat sini. wan cakap 'gile kampung bawak bekal kat service center' ciss!!! hahahaha... food kat cafe dia tak sedap la. and a cup of black coffee. gila kaw punya kopi and aku mmg perlukan kopi sebab tido malam terganggu bila nia dgn adel menangis tgh malam...

my working station. sejuk nak mampus aircond kat sini.

the charge for today. staff toyota tu cakap gini 'cik, charge utk 80000km banyak ni, ok ke? bole proceed?' aku jawab 'kalau saya kata tak yah proceed, bole ke?' apelaaa... gulp!!! camne nak pakai caldina ni? :p

9 comments:

Gieyana said...

nasib baik tpt dier sempoi jer..if not sure ko boring menunggu..aku selalunya hb yg service..psl keta nieyh aku tau buh minyak jer..yg lain2 x tau..kekekek

aku pon tgh menunggu nie..giliran aku kt spital niey..kalau x da apa2 rini aku nk admit..

Ryn said...

cozy area...

charge service dah rege gitu berbaloi laa berbanding kalo x service + kereta breakdown lg byk pkai $$

alyyani said...

gie : ko kenapa beb? sakit apa?? nanti update eh!

Farah Shamsudin said...

best habis waiting area nyaa.. mana ade kampung bawa bekal..elok lagi bawa bekal dari makan makanan yang xsdp kan tapi harga mahal..

alyyani said...

ryn : mmg cozy. and aku baru tau ada nursery room utk anak2. next time bole bawak niadel kalau service weekend. ada bran? :p

yup, i couldn't agree more!

alyyani said...

farah : hehehe saja la tu dia bergurau. ok la kan bawak bekal sebab duit habis bayar kan service charge :p

Anis said...

laptop ofis ke laptop ko tu? pakai HP kan kan kan. hehe. ala, aku pun pakai toshiba. best nye tmpt service kete tu. aku slalu call je mekanik dtg rumah ambik kete utk service. then dia hantar semula kete tu balik rumah bila dh siap. ko tau la kan kat rumah aku tu brapa byk kete. thats y bleh camtu. kalau stakat 2 kete, aku x rasa dia nk layan. btw skarang amnah & ikah pun dh ada kete masing2.

nome said...

lagi nak dekat raya...lglah melayang $$$...dugaan sungguh! tp utk maintenance keta..xpelah berabis sket...sbb ari2 guna

caldina? wallahhhhh...rembat je beb...best tuh :D

wan syamzaima said...

tgk angka untuk servis tu terus impian nak pakai keta baru terkubur huhuhu....

dik,balik kedah hari sabtu ni ker?
berapa hari?

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in