cute conversation with nia

suatu hari aku dah sampai depan taska nak amik niadel, biasanya dari dalam taska dah dengar adel panggil aku 'mama, mama, mama....'. nia pulak, kalau tak tido masa amik dia, dia akan meluru peluk aku mcm setahun tak jumpa. haritu dia pun sembang kat cikgu dia...

nia : ni mama saya... saya ada mama, saya ada papa...
cikgu ain : cikgu ain pun ada mama. tapi cikgu ain takde papa...
nia : papa cikgu mana?
cikgu ain : papa cikgu dah takde..
nia : papa cikgu work?
cikgu ain : ha'ah papa cikgu work...

mama tgk senyum je lah..

banyak dah cakap nye sekarang ni. org perak cakap berlepik- lepik. tp dengan org yg dia kenal la. kalau org tak kenal, dia tgk je... besar dah anak mama sorg ni. bulan 10 ni genap 3 tahun. kat school belajar macam- macam. alhamdulillah she's progressing.

 yg seronok nya, kat sekolah pun belajar, kat taska pun belajar jugak. smlm masa amik nia, nia tunjuk, mama, nia color rabbit. kalau tak, aku tak tgk pun gambar tu sebab aku ingat budak tadika situ yg buat. ada jugak masterpiece nia kat situ.

like her teacher at smart reader said, we need to ask her to change the color, if not she will color the whole object using 1 color only. hehehe...

7 comments:

chemso said...

cantik budak 3 tahun color kalo macam tu......setengah budak habis bercmpur aduk

...sWeeT uMi... said...

seronok tgk ank2 membesar depan mata ni...(^_*)

Ryn said...

about 1 color tu betol laa..kalo tak suruh change memg semua pn 1 color je..

Iryani Noor said...

hehe ayat standard.. "papa & mama work =p"...

wahhh best main kaler2 nih... "nia, kalu pakai water kaler lg best =p".. *abes la comot baju

nome said...

pandai nia :D

mesti ckp laju sgt nih...

@e_da said...

good job Nia.. pandai dah mewarna .. kdg2 ada budak dah luar kawalan comot2 luar dr gambar tu..awal dia dah sekolah smart reader tu kan.. bagus kan nanti nak hantar mika gak...

Mama Likha said...

alya... nia pakai diapers lagi tak? klo smart reader tk trima kids yg still pkai diapers kan..?

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in