bantal dah reput :(

bantal busuk aku ni wujud sejak aku berumur 6 tahun lagi. kalau ikut kan, dah 23 tahun la bantal ni. maka, wajib la ada koyak sana sini. tapi ni dah naik reput aku tgk dah. huhuhuhu... what to do? what to do? nak ganti kain nya, hilang ke-originality-an nya nanti. since bantal ni dah pun bertukar tangan kat nia. alahai, kena jahit balik 4 bucu dia tuh. kekabu dah terkeluar masa balik kedah haritu. maka aku ikat dgn getah je lah dulu :p

4 penjuru dah bocor. nanti balik raya nak gi umah opah refill kekabu ni la. baru jahit balik bucu dia. batang bantal nya nak dikekalkan selagi boleh bertahan. korang2 yg berkenaan (nanee, along, anis, faisha, farah, fadia, pa'e, eirna, ely, nenek, ayus, lagi aku tak ingat sape) , tulisan korang pun hampir hilang dah...

16 comments:

OneSimpleMother said...

aduhai alya.... sangat season okeh itu bantal.. btw, ada peta dunia x? hehehe..

alyyani said...

onesimplemother : kak mas, sayang sgt dgn bantal ni. sampai dah turun ke anak. ni la globe segi empat sy kak. semua negara ada :p

Princess Solehah said...

saya pun ada bantal bucuk hehe :) tapi sejak kahwin, otomatik tak peluk bantal tu dah. hahaha

mrs.lazura said...

sodih den tgk bantal ko tu ly..kenangan betol wlupun aku skjp ngn korang...tp besh :))

alyyani said...

proncess solehah : bantal ni buat tutup muka. tak peluk. tutup muka boleh bau. hahaha..

alyyani said...

mrs lazura : ye la nanee, mmg kenangan. ko nye signature je separuh bantal aku tau :p

@e_da said...

wah turun temurun ni.. heheh

mrs.spicy said...

hahaha..bantal busuk pon boleh turun kat anak. tapi tahan lasak betul botol ni. 23 tahun.

Lia said...

banyak peta negara tu.. heheheee

amal_fc1303 said...

HA BWK2 LA ISI KEKABU BRU YER.. lama dh opah tunggu n simpan kekabu seplastik utk bantal ko nie.

Anis said...

wei, ko potong je one end, kluarkan kekabu lama, basuh kain dia, masuk kekabu baru, then jahit balik. kalau malas, tukar je la bantal lain. sian benar aku tgk. psl signature2 tu... aku no hal. aku bleh je sign balik. hehe

Ryn said...

vintage!!!

nome said...

sentimental value tu beb..barulah klasik namanya...aku gak yg takde...kalau ada, wajib aku turunkan kat anak2 aku...bile anak2 pakai, sure aku rasa cam dihargai...eh boleh plak camtu ek? kahhhhhh...

mar!ahaf!z said...

haha, pas kawen pun tak tinggal.

alongaishah said...

warghh...aku pon leh sign balik...tak boleh blah ingat bantal busuk ko n tilam yang kite conteng sampai pakcik saad mengamuk....

Mama Likha said...

pingsan !!!!

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in