positive me!

- entry mengandungi 1 keping gambar -

aku kan sejak makin tua ni, aku lebih suka berfikiran terbuka dan positif. apa2 masalah yg datang kat aku, aku cuba nak mempositifkan diri tanpa menyalahkan pihak satu lagi. even tho aku dipersalahkan, aku akan cuba jadi seorang positif.

and it works for me. korang tau tak apa jadi masa aku kat genting? aku terpecah dgn wan & nia! masa tu dekat indoor theme park. i did mentioned that i was nervous seeing lots of people around. masa aku dok tgk level bawah, aku pusing balik wan dah takde. oh mungkin ke toilet kot. so i just waited there for a few mins. but then, he didn't come back.

tah macam mana, takde rasa panic kat situ. positive vibe weh! tambah loss bila aku sehelai sepinggang je dengan adel. yg ada kat aku DSLR kat leher. apa nak buat ni? aku dengan slumber nye tegur org kat situ mintak pinjam hp dia sebab nak call wan. but then there were no coverage. try pulak call hp aku as my hp is inside the bag pack. harus la tak dengar.try call banyak kali kot dia pun tercari aku, tp tak berjawab.

ok takpe, masa tu dah nak maghrib, so nanti mesti diorg balik bilik. aku pun terus tuju ke bilik. waited at the front of the escalator. and let adel played around. aku bersila sambil snap2 gambar adel. what else can i do kan? lepas tu nampak 1 malay family ni tgh amik gambar kat situ, for the second time, aku mintak izin pinjam hp dia. he refused to gimme his hp. apa dia buat dia tolong dial kan. aku ok je. sukati ko lah. tak berjawab jugak.

its almost 1 hour i waited there, aku cuba memanjangkan akal aku lagi. dalam hati, laki aku ni tak terfikir ke nak cari hp aku ke? tak pe, positif. mungkin dia tak tau hp aku ada dalam bag pack dia pakai tu. so i went down stairs to the lobby and asked the receptionist for another key. she needs my i/c but my wallet was also with wan's. kan aku cakap sehelai sepinggang!

so, she gave a try and called my rooms. i can't remember my room's number. ada 5 digit ye! and she key in my i/c no as i the one who make the reservation and dial my room. dan ada laki aku dgn nia dalam bilik! diorg baru sampai bilik!. dalam hati cakap kalau aku tunggu sikit lagi, mesti bole jumpa. tp tu la, benda nak jadi. take it positively.

sampai bilik, masam mencuka la laki aku. aku ok je. i just dont wanna to ruin everything and aku mmg ok je. seriously! geram ke apa takde. luckily he's not trying to look after me as i will hear more complaints from him. as for me, i really don't bother being the one who have to wait at the front of the escalator for an hour. then lepas maghrib, bila kita turun balik, kita jadi alert dgn each other. nak kesana sini bereport.

moral of the story : whatever things you do, try to think positive in every single way. don't pressure ourselves! no need to pinpoint to others.  positive okeh!!

tu lah satu pengalaman yang mmg pengalaman sungguh la dalam holiday kali ni. hidup mesti sentiasa diuji kan? tgk kita pandai handle ke tak je.

8 comments:

Farah Shamsudin said...

dalam hidup, dimana-mana pun mesti ada ujian kann..baguslah bila awak dapat positifkan diri..

Gieyana said...

betui kan..aku setuju ngan ko..mmg kena sentiasa thnk positive..dulu kalau bdua ok lah kan psl leh bkepit..skrg mmg x leh psl kena handle anak lg..nie holiday..kalau sopping pon sm lah! Sure salah srg kena handle anak..neway nsib baik ur holiday x ruined kan!hihi

@e_da said...

huh nasib baik alya jenis yg positif kalau sy mau dah hangin gak tu.. toksah kata pat jauh kdg2 shopping kat care4 terpisah ngan hubby.. call2 tak angkat... hmmm mmg angin gak.. tp sabar je la.. dah tau mmg selalu jd gitu.. at last nanti dia call juga

nome said...

ko mmg terbaek! good! always think positive! mmg bagus...aku soker...

tak dpt aku bygkan kalau aku berada di situasi itu...paling kuat, sure aku layan main games...keh keh keh..eh tak la..sure aku panik kot...

mrs.spicy said...

wah bagus..kalau farah sure dah xtau nk buat ape..nk approached orang nk guna phone pon susah sbb orang sekarangah nk percaya susah

aku nama nora said...

same thing jadi kat akak ngan hubby tapi kat klcc sejibik cite camni cuma blk hotel tu ganti ngan parking lot jek!! mmg kena positif ngeeee

Anonymous said...

good point noted! will try after this.. sllu mmg mcm singa betina bile jd benda2 mcm ni huhuhu

Ryn said...

aku akan buat mende yg sama mcm ko gak..tggu kat bilik..last resort..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in