kami akan rindu maharajalawak


- entry mengandungi 1 printscreen -

seriously, sedih bila malam ni dah final. sebab rancangan kira tontonan harian family kitorg. setiap hari pukul 7 pagi dgn 10 malam. we had a good laugh during the entire show. yg tak beh pun kita gelak jugak. gelak kesian. :p so, malam ni penentu. siapakah maha raja lawak yang akan membawa pulang RM300,000.00 banyak tuh! sape sponsor eh? sibuk je nak tau. :p naib johan tak kurang hebatnya RM200,000.00 kalau dah naib johan, harus lah yg dapat johan jugak :p. dan tempat ketiga akan membawa pulang RM100,000.00.

sepanjang tengok maharajalawak ni, banyak lawak- lawak yang telekat dalam kepala otak aku ni. bukan aku je, wan jugak, nia pun! so akan meninggalkan banyak memori lah. mmg penangan maharajalawak betullah. 

aku suka
  • kalau on Garmin mesti teringat kat nabil yang part to the left, to the left. nabil sgt kreatif
  • kalau tgk semanis kurma, jd nak gelak bila teringat sepah. aaaa semputtt!!!! sepah is hilarious! padahal tak penah tgk pun semanis kurma tuh. manis nya kurma ini aku tgk! kahhhhh
  • haritu lalu kat kedai foot massage teringat dkt nabil. foot massage, foot massage, 1 hour 30 daules!
  • penah haritu tanya org jalan nak pegi sepang, org yg guide tu wan terus terbayang lawak nabil ko terus lagi, sampai ko nampak makcik jual goreng pisang tu, ko tanya makcik tu, sebab abg tau sampai situ je. kahhhhhhhhh...
  • nia kenal ayat "yang penting kita enjoy!!" bukan dari cite puteri tapi dari jambu
  • apa pun tak boleh, dah jadi ayat harian dah. tagline jambu
  • ingat sepah ingat dafi! kot malam ni dafi ada pulak ke kan. cool gak kan?
  • ada haritu aku guna shotform kan? tu semua dari lawak si nabil. AAK - ada aku kisah? MOJ - mak ok je! AK - abah kau! Grrrrrrrrrrrrrrrrr - tgh marah
  • this is best bro! nabil's tagline. recently.
  • beginilah awan nano nano nanonanonanonanonano...... ni mmg lawak paling best la dari jozan. 
  • mail lambung - repetition zizan's character. 
  • musical week antara minggu terbest. sepah dgn sketsa main kayu 3, jozan berebut awek, nabil dgn lagu grenade dia.
  • tak dilupa, hantu makcik karipap dari balas
  • jandu jandu!! tu nia yg suka sebut sambil tunjuk dahi. lawak nabil masa sketsa foot massage dia. jandu is dahi.
  • oh yeke?? bole tuju lagu?? tagline jambu gak ni 
  • oh tak lupa sketsa rewang by sepah. mmg lawak gila! 
  • halimah jongang, fatimah juling, salmiah bebal! lawak dari nabil.
aku tak suka
  • lawak nabil masa silent comedy. sangat kesian tgk dia yg loss.
  • lawak balas yg sentiasa double meaning
  • lawak jambu yg ala2 3 suku. no offense eh. personal review
  • zizan time dia tergedik- gedik.
  • amir.... tak nak komen banyak. tp nia kenal ko ye amir!
  • sepah buat sketsa nak beranak tu. no offense jugak, mcm tak menjaga sensitiviti.
  • R2 dgn peserta lain yg tersingkir awal. aku tak ingat lawak- lawak diorg camne
  • bila yus, jambu mainkan watak perempuan. sgt tak jadi
  • episode jozan jadi lembut. no offense jugak. tp mmg i'm against 'sutun' gang yg kearah perempuan. lembut takpe.
  • episode jambu yg jadi rockers pekak dok haa haa haaa sangat annoying dan tak paham nape audience bole gelak sakan.
my prediction

korang pun tau aku peminat nabil. everytime dia keluar nak perform aku yg nervous. over sgt kekdahnya ye. sebab minat nabil punya pasal kalau minggu tu nabil tak best, takde laki den nak kutuk2 de. ayat sedapkan hati aku dia cakap 'not bad la nabil' hehehe... so, aku predict nabil akan dapat no. 3 since peminat jozan sangat2 kuat dan hebat mengundi. tp kalau base on lawak, lawak sepah lagi pecah perut tahap bole keluar air mata. tp kan, my personal view kalau kata bab lawak, lawak yg general tak specific kepada 1-1 brand, aku rasa nabil. macam sepah, lawak melayu yg paling melayu. macam- macam isu org melayu keluar. dari sunat, bidan, khatan, rewang. tu rasa dekat dihati. macam jozan aku rasa diorg good in imitation. minggu yg mail lambung beli tv tu, sgt kelakar gila. bab meniru org ni biasa org seronok.  bias ke aku? bias kot eh :p

apa pun, back to reality, after all, its only a reality show and results will be based on SMS. habis musim nye, berenti lah org bercakap termasuk lah aku. harapannya moga yg menang itu layak dan lawak diorg malam ni, pukul habis! may the best jokes win!

panduan untuk mengundi. nabil tu sekadar contoh. :p

11 comments:

Ryn said...

me also tak sabar tggu tonite!

rindu ko akan terubat sebb astro akan ulang 450x...muhahahahaha!!

Chemso said...

suka sepah and jozan....nabil tak minat...heheheh.....
ML~~~rancangan untuk famili bergelak ketawa

OneSimpleMother said...

kehkehkeh... mmg tk sbar tunggu mlm ni. kalau hasben ada lg best. bole gelak guling2 dgn dia. tgk sensorang ler jwbnya mlm ni.

♥MiZz-siHa♥ said...

kt suke sepah..hehehe..mmg lawak kan maharajalawk nie kan..

Abah Yie&Ummi Na said...

tak tahu nak komen apa sbb jarang tgk ML ni hehe. adalah sekali dua tgk kat youtube je...

@lfidah said...

jozan menang rasanya...:-)

@e_da said...

bagus alya ni..buat review.. mmg kan best tgk maharaja lawak lepas ni kita rindula nak tgk.. kdg2 kalau rasa nak gelak gi tgk ulanngannya kat youtube

cikpia said...

aku paling benci babi nakharam taim kump R2 main2 kan ali mamak.... memang camsial!!!

Iela Fazielah said...

wah..mmg giler tgk maharajalawak yek... n mmg fanatik giler kat nabil...

amal_fc1303 said...

malam nie harus tgk ML..

yantie said...

ya allah alya...same la... sedeh kot MJ dah habis. gamaknya langgan lg la mustika utk tgk ulangan MJ. kalau ada. qaisara pun same cam nia. ade je part2 lawak dr sepah, jozan, jambu yg dia ikut.. kejap2 ape tak oleh (lawak jambu ape pun tak boleh)
pastu ibu...nk nano nano?? (nk dgr lagu nano nano lawak jozan) pastu terbaru baek punya! sebut betul lak tu (lawak shuib yg suka dafi) adoiii suke sgt sepah. nabil untung kaut 150k sorang tu...huhuuu

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in