Selamat hari pekerja

Nak sebut buruh, ✗ menarik benau term tu. So pekerja la kan. 1st may hari yg kita (pekerja) tunggu2 bila mana kita diberi pelepasan sehari dgn diberi cuti umum. Lebih best lg bila mana 1st may 2011 ni jatuh pada hari ahad. So c/f to isnin. Heaven ok!

Tp adakah kita bersenang lenang dan ✗ buat kerja? Definitely not! Title mak/housewife ✗ kan stop kita dr buat kerja. Sama lah mcm aku. Extra energy needed to handle my daughters especially when balik kampung.

Patut lebih senang sebab ramai assistant yg handle. Tp end up maka jugak dicari. Kadang mmg ✗ terhandle tp bila fikir balik, that's the best thing being a mother where we are no 1 in our children's heart.

Aku ni nak buat entry hari ibu ke hari buruh ni? Layankan aje. Cik nayville tgh sangap. So selamat hari pekerja untuk kita semua! Moga kita berada di landasan dan sikap yg betul dalam menjadi seorg pekerja yg cemerlang dan beretika. :)

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

3 comments:

Iryani Noor said...

happy hari pekerja to u too..
betul tu as a mom, xde makna nya hari buruh ke, hujung minggu ke kite leh bersenang lenang... ada je benda nk buat.. hhehehe.. tp xpe bnyk pahala yg kite dpt.. insya-Allah =p..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

selamat hari pekerja gak...
epi holiday!!!

wan syamzaima said...

tak berapa nak holiday hari ni coz hr ni keje..man je yg tak keje..
btw,drive save yer..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in