rombongan sekolah nia

last month kot dapat message kata sekolah nia buat field trip kat wild life park sunway lagoon. sampai last week aku tak say yes or no. separuh hati cakap bg je la nia expose dgn kawan- kawan dia. lg pulak anak member aku yg sebaya nia join. separuh hati lagi, ish, nia keluar jalan- jalan ramai- ramai takde kat depan mata, mula la imaginasi ni tinggi.

sampai principal sms aku kalau nak pegi kena bayar before khamis last week. end up aku fikir balik, too early la utk ni join field trip ni. tunggu nia pandai jaga diri dalam 5-6 tahun bak kata mak dgn akak aku baru bole pegi. 

bukan apa, nanti kawan- kawan dia cite, kita pegi situ, kita tgk bird, elephant and so on.... kang temangu anak aku. tak ke kesian? so, we decided to bring niadel to zoo negara tomorrow. dok delay- delay je, esok mama papa bawak ye. bole la cite kat kawan. hehehe.. ewah, apeje la agaknye deme besembang. 

tgk ikan kat pasar pun dah excited, apa lagi kalau dpt tgk banyak binatang lg kan? 

becinta nak ke zoo ni, malas nak berpanas. tp niadel punya pasal mama turutkan, ewah! (image : google)

note : budak- budak sekarang, kecik2 dah pegi field trip. syok betul. mcm uncle niadel, habis diploma ke sabah, esok zaman nia, aku dok bayangkan, mama, kitorg buat trip pegi london. kahhhhhhh....

6 comments:

ibuayahdamia said...

sekolah aleesya aritu pun ader buat lawatan ke zoo..tapi utk 6 years old jer lah...utk 4-5y memang teacher dia tak buat..end of year baru buat...agaknya takut nak handle ramai2 lah tu..hehe

alyyani said...

ibuayahdamia : smart reader sini gamble je. pelik gak. tp diorg biasa handle agaknye.or mungkin tak ramai budak2 kecik join.

NurShahFamily said...

trip to london hahahahaha... dahsyat tu time2 ank2 kite hikhikhik...

amal_fc1303 said...

london jauh nau tu weyh.

Mama Kyra said...

mmg bercinta kn nk pegi zoo negara..cuba klu g mall..laju je..hihi..aritu nk g zoo pn cancel tkt smpi sana panas..

alyyani said...

NURSHAHFAMILY : OVER! :P

INA : HAHAH.. ATER AKMAL DAH KE SABAH. APEKEHEY?

MAMA KYRA : BERJAYA EIJA! :D

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in