nak tukar lagi. haish...

cite pengasuh lagi. gayanya mcm aku anta anak jaga kat pengasuh. padahal taska. taska tu tak kisah, tp yg mengasuh tu yg kita concern kan. tadi dapat sms dari as, salah sorg pengasuh favorite aku.
Salam akak...hehe... pas ni kita x jumpa dah la erk... as kena pindah cawangan daa.. sedihnya...
aiyo, lagi??? bole jadi as ni dinaikkan pangkat. biasanya kalau pengasuh dah lama kat taska tu, mesti kena transfer kat cawangan lain (taska niadel ada 13 cawangan). so bole assist pengasuh2 lain kat taska tu. begitu la kekdah nya.  

so tinggal la ain sorg je yg aku rapat. lepas sorg2. nak buat macam mana kan, hopefully niadel serasi dengan pengasuh2 lain kat situ.

niadel kalau kat nursery mmg kadang ok, kadang tak ok. tak mau fikir yg tak elok mcm mana diorg jaga anak- anak aku. moga anak-anak aku sentiasa dilindungi dalam apa jua keadaan bila dibawah jagaan org lain. amin...

8 comments:

ibuayahdamia said...

kalau ayu mesti fikir macam2...may be terlampau concern..atau bak kata ayah damia "cerewet sgt"...huhu...

alyyani said...

ibuayahdamia : biasalah kita since jd mak ni mmg paranoid telebih. even bila baha jagaan sendiri pun bole paranoid kan. huhu..

Yu'xan Lee said...

sama case ngan yu'xan gak tp lagi sadisss, huhuh...
Bbsitter yu'xan dah nk blk sabah so pening lgmencari pengasuh nih.. Apa2pon mudah2an dipermudahkan dan anak kita serasi la ngan pengasuh dia kan, huhu...

alongaishah said...

aku pon sampai skang lum leh tune otak lagi..nak antar iman kat umah orang..or pengasuh..la ni iman masih dok umah...ngan moyangnye....lelagilah die dah mula nak tunjuk banyak aksi akrobatiknye...risau betul mau antar kat orang daaa....

nome said...

alya: pk positif..mgkn pengasuh yg ditukar cawangan tu dinaikkan pangkat...

hope niadel sentiasa dilindungi Allah...pada pendapat aku, kalau ko ada masa, ko pegi curi2 intai derang kat nursery...sekadar utk bg ko senang hati dan tak risau kalau kat tempat keje...paham je la kan naluri seorang ibu...sentiasa risau tentang keadaan anak2nya...insyAllah mereka ok dgn pengasuh mereka...

MUMMYAR said...

hrp2 pengasuh yg ganti ni akn jaga nia dan adel lebih baik dari sebelumnya....ye la sape x risau kan...skang ni mcm2 kes kita dengar...jgn risau sgt ye alya...

Chik Na said...

jangan pikir sangat bila tinggal kat nursery/baby sitter... nanti tak senang hati nak kerja

amal_fc1303 said...

aku dh nmpk dh kemeja yang ko pakai tu. tu yg ko nk bg kan. memandang kan ko dh pakai yg nie ina nak yg lgi satu tu. ke ko dah pakai dua2 nyer. hahahaah

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in