makan makan hari mama

becinta nak update weh bila dah lama tinggal. lately tak terupdate. balik rumah dah fengsan. anyhow, mother's day last weekend, kitorg celebrate dgn makan- makan. ater, kalau bukan mother's day pun makan kat lua. apekehey? kira special day ni pau lebih dari biasa la. :p. sabtu dan ahad. both pun dinner. 

sabtu malam, papa nak ke chillis. ahad malam tekak aku ni nak makan fresh seafood. ke bagan lalang instead of tanjung harapan yg biasa kitorg pergi. dua- dua mala, dua tempat yg totally different, same recipients, tp berbeza kejadian!

sabtu malam, kat chillis tu, rasa tenang je. even tho full house, tunggu nak dpt seat tak lama. dah tu dapat tempat yg best, yg penting, niadel behaved all the way. tp masa kat bagan lalang, ya ampun, urut dada mama deme ni. lambat tu maklum la, mungkin sebab panas sebab open air, niadel boring dah tu mengauk. end up bila makanan sampai, kitorg tak dpt nak focus makan, sebab hadap niadel. tak kisah pun, mcm2 situasi kitorg dah pernah haadapi. what ever happens, both my kids will always be with their mama. ;)

dan yg paling best nya, walaupun dua tempat yg beza serba serbi, 1 yg pasti food kat both restaurants sangat best. we were enjoyed, fulled and blessed!

SATURDAY NIGHT - CHILLIS, MIDVALLEY

ni tgh nak fikir nak makan apa. 

air dah sampai. nia minum milo. 

adel suka air guava tu!

cik kak ni mmg merata dia pusing. mujur tempat strategik so dia pusing2 pun depan mata kita jugak.

kid's meal for free...

laki aku yg kalau 86 kali dtg pun, 86 kali order same menu ye. kambing!

nama saintifik utk dish ni aku dah lupa. menu versi aku ialah grilled chicken with shrimp served with rice and vege. 1st time makan nasi kat sini. sedap nasi dia. adel suka.

adel suap mama. kita suap dia, dia suap kita balik...

round kejap, main kat dpn toyrus. time ni dekat kul 10, budak ramai lg sebab ada mami&baby expo. tp kitorg tidak la pegi, tak mau menyemak kan industri. 

buaian yg menjadi rebutan. settle semua kitorg pun balik

AHAD MALAM DI RESTORAN WAU BULAN, BAGAN LALANG, SEPANG

lots of fresh seafood.

masa ni tv tgh tunjuk mentor, opening show dia nyanyi lagu ibu. sekali nia pun join. volume nye mak oi, tinggi! konon nyanyi utk mama la eh. terharu la kan :p

yg diorder. semua food dia best. hajat nak makan tomyam dah lepas. hehehe...

kakak yg makan sendiri. sebelum makanan sampai sibuk nak dukung sebab masa nak sampai sini dia tido dlm kete.

time pun adel baru lepas ngamuk. then baru ok, nia suap adel. tak banyak gamba kat sini sebab niadel bad mood. 

sekian, laporan mother's day this year...

4 comments:

Farah Shamsudin said...

Chilis Mid, terbaekk! kambingnyaa. sedap sgt.. farah pun kalau kesana, memang kambing je laa.. Bagan Lalang pn terbaikk.. dapat makan seafood.. takdela mahal sangat kann.. tapi nak kesana tu tak tahan.. jauh jugak kalau dari rumah farah ni ha..

Iryani Noor said...

kecurr tgk seafood tu..
harus ajak en suami makan kat sana...
tp jauh sangat le nak ke sana...

wan syamzaima said...

tgk seafood tu,teringat yg kita2 pegi mkn dulu..kat mana erk tempat tu?sedap..

Iela Fazielah said...

wah.. berjalan sakan... makan2..best2!

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in