balik kedah = berkenduri kahwin

belum musim cuti sekolah lagi, dah banyak kenduri kahwin. tu belum cuti sekolah nanti. cuti sekolah bulan 6 ni pun mmg aku pack. kenduri kawen akak aku, belah lelaki, then last week cuti sekolah bercuti dgn family wan. time ni la nak guna cuti yg ada 20 hari lg.

hari sabtu, kenduri kahwin adik member aku masa study dulu. jemputan via facebook je. sebab kitorg ni mmg rapat dgn family member pun rapat, so terjah saja. kebetulan lak, wan pun nak bawak adik- adik dia berjalan, so, ke penang la kitorg.

sampai dalam 2 lebih. org masih ramai lagi. sampai2 je, mesti isi perut niadel dulu.

adel yg baru bangun tido...

bila dah kenyang, nia mesti beransur dari meja. baru la bole makan..

pengantin tiba lewat walaupun kampung sebelah sebelah...

my bff since study dulu. kak ju namanya. walau dok jauh, still leh keep in touch. advantage kawen dgn org utara, bole la singgah jumpa kawan- kawan belah utara nun kan...

nia dgn acu dan acik nye...

esok hari nya, ahad, ke wedding sepupu wan belah arwah mak mertua aku. adik beradik sepupu wan ni comey- comey. tinggi lampai lak tu. 
ni la sepupu wan yg kawen tu. sape ke nama nye. tak igt. ramai sgt sepupu sepapat wan ni...

i like this shot. adik ipar aku yg snap. aku busy makan! lauk di best!

anak yg diabaikan mamanya sebab...

sebab bukan da nasi tomato je, siap ada laksa lagi tuhh.... ma favorite!

amik gamba dgn pengantin before balik. ali, pandai nye ko amik gamba. gmbr niadel pun tak nampak. hehehe..

masuk kereta, terus pengsan. balik rumah tido sampai ke petang. malam nak balik kul 12 mlm tu. isnin mmg tido je...

selamat pengantin baru kepada kedua pasang pengantin. moga kekal hingga hujung nyawa...amin....

7 comments:

LYAfrina said...

suke ke majlis kawin.. biasanyer, geng2 lama & saudara2 y dh lama x jumpa pon leh jumpa kan.

Ryn said...

org kedah memg gitu alya, sepupu sepapat makcik pakcik ishhh memg ramai laa sampai nak pggl ape pn dah lupa..link2 tu pjg dah tp tetap derang igt...aku pn ter'konpius'...

Iryani Noor said...

adoii sedap nyer tgk laksa tu.....
nie nak kena cari ni..

p/s: yani ada tag alya utk satu contest ni.. nanti alya join ekk.. tq

-:- Zafran BabyAndKidsCollections Enterprise -:- said...

betulla.. muka mu makin bolat.. hehe

Rizziela said...

Bestnya dapat g jalan-jalan ke Penang.....dapat makan laksa lagi :D

♥MiZz-siHa♥ said...

ct2 mmg la bnyk kndr kawen kan...

nome said...

sepupu wan comel2 ek...

aku pun minat laksa...kalau dpt, sure bermangkuk2 sebat...ekeke...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in