antara menu sarapan yg aku suka

pagi tadi yang tak bape pagi, kitorg dah keluar rumah gi bank, breakfast and giant. merewang disekitar rumah je.  kitorg breaksfat kat bintang bistro sebab mamak azhar maju penuh even dah dekat 11 pagi. so ke bintang bistro, restoran melayu yg mcm2 ada. 

aku jenis yg tak amik heavy breakfast. prefer makan roti. selain roti, aku suka makan lontong. ada org panggil masak lodeh. tak yah tunggu raya, bila- bila pun bole makan. especially time breakfast. so pg td dpt makan lontong dgn sambal ikan bilis, best woo!!

kalau breakfast kat luar, kalau kedai tu ada lontong, mmg aku amik lontong la..

laki aku, mmg tak de lain la. nasi lemak. sebab kat kedah, sarapan pagi kat sana, nasi lemak. kalau kat perak, biasanya cekodok ikan bilis dgn mee goreng!

kakak nia yg tak nak makan bila dah nampak giant kat sebelah. dah nak main playground je katanya. adel lak, makan nasi lemak papa..

adel tak minat lontong la. tak pedas pun.

gembira la nia bila dapat ke playground.

masuk giant, setiap rak kitorg lalu. beli barang pun yg bukan- bukan. then pegi kat area game ni. papa main daytona.

awat blur je muka??

10 comments:

Farah Shamsudin said...

cumil2 anak awak kan..

ELLY said...

ally. lontong pn favourite aku gak..hihi

Mama Kyra said...

kat klang pn ade lontong..org panggil lontong klang..sekali ngn sambal sotong..best..

Abah Yie&Ummi Na said...

BERHUJUNG MINGGU BERSAMA FAMILY ADALAH MASA YG SANGAT2 DITUNGGU HEHE. MMG SERONOK KAN SATU FAMILY BERLIBUR HUJUNG MINGGU HEHE :)

Gieyana said...

seronok n fun jer tgk uols..budak2 mmg ar kan..playground mmg x dpt dipisahkan..:)

Yu'xan Lee said...

Betul la ckp alya, org kedah mmg breakfast confirm nasik lemak, hehehe cam zura la....
Lontong zura tak pandai nk mkn, huhuhu....

Anonymous said...

b'fast lontong gak pg td kat bota, sedap gler..

alyyani said...

FARAH : TQ! :D

ELLY : HI-5!!

MAMA KYRA : SAMBAL SOTONG YE? HARUS TRY LEPAS NI :)

ABAH YIE & UMMI NA : SUKA WORD BERLIBUR TU :)

GIEYANA : BOLE JADI MAYOR KO ANAK2 AKU NI. SEBAB SELALU KESITU. HEHE..

YU'XAN LEE : SAMA LA DGN WAN TU.. HEHE..

AINAL : BLAH LA KO! SAJA JE LA TU KAN NAK JELES KAN AKU

Mamachia said...

kalau anak saya jumpa tempat main cam gini, mesti tak mau balik..

amal_fc1303 said...

btul al tu breakfast lontong kat bota. makan roti canai. nasi dagang pon ada.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in