sunday = sardineday at KLCC

mmg cari nahas la kitorg haritu pegi KLCC time PC fair. terbaek!! parking dalam KLCC mmg full. dalam parking rate mahal tu penuh jugak. yg ada cuma untuk seasonal parking je. mmg takde hati pun nak parking dalam tu, parking kat open space taman klcc tu lah. 

lama betul tak ke klcc. last bila pun tatau. kalau nak gi klcc, mmg jadi bahan la. bahan gaduh. member bengkek nak cari parking. masa zaman bercinta la ni. kali ni nekad jugak la nak pegi. sebab mmg niat nak bawak niadel kesitu. 

becinta jugak ye nak masuk ke mall tuh dari taman. turun 2kg la pegi balik. masuk je dalam, mak ai, horror jap. sardine! org sana sini dok usung printer, laptop etc. nak cari tmpt makan pun full. last masuk nandos je lah. ingat nak gi kfc je, tp penuh setiap ceruk. ni je lah nak pegi klcc, lain kali tah bila kan...

kalau bujang dulu, rajin gak ke sini. sebab naik putra je. sejak ada transport, mmg tak kuasa nak pegi sini. org lain senang je nak ke sini, kitorg kemain payah nak kesini.

tiba- tiba macam, nape lah tak bawak dslr. tapi kalau nak bawak dslr, nak beli new stroller! stroller sedia ada dah nak reban.

papa runsing tgk org ramai sgt. aku takde hal janji niadel ni under control.

alamak, kantoi hasilkerja tangan nia. skang dah banyak improve. tu buku terawal nia. ewah, nak kabo gak tu. papa assist nia sementara tunggu food.

adel yg tak nak duduk kat baby chair. mujur la dapat corner lot. tp still rasa sempit. pack sgt. bepeluh gak la. cair makeup!

kebab aku punya

papa punya dish

garlic peri- peri is our favorite. 

mengamuk nak main straw dgn air sendiri. terganggu jiran sebelah. settle late lunch, kitorg terus ke destinasi seterusnya. 

14 comments:

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

oo.. mmg sardin la kalo gie weekend lepas sebab ada PC fair kan..? alya gie pc fair ker..? xlama lagi ada homedec pulak..

alyyani said...

jue : bukan gi pc fair. pegi sebelah pc fair. tak tau pun ada pc fair sampai cousin bgtau. huhu...

nome said...

kalau pegi pc fair kat klcc di ujung mgu mmg lengit la beb...ate mmg pack mengalahkan tin sardin...pc fair kan dah start ari jumaat, selalunye aku balik naik lrt, tp tak sanggup ooo...mintak faizal jemput kat klcc terus...sgtlah pack lrt dlm tuh...pitam plak aku cium tiak org kang...waka! waka!

camne parking dgn convention aritu? ada jumpa tak? kat situ flat rate...kalau kat dlm klcc mmg mahal nak mam...mkn puluh beb...

Ryn said...

komen takde kaitan ngn entry :
is tht u, alyyani??? u look so much different..berkat collagen kah? berkat mekap2 kah? u look superb!..

komen pasal entry :
klcc memg tak pernah tk jadi sardin..even cuti pn penohhh...

fiza said...

pernah pg sekali jer since ade syakil tue pun naik train jer he..he..

wanie md zain said...

alya..nasib wanie tak g..husbnad pun ada ajak dtg sini...

pening kan tgk ramai org..

tu klcc ni sejak beranak2 malas nak g kan...

Anonymous said...

last pi klcc tym skolah kot, 2 pn ikut rombongan skolah! huhu..

LYAfrina said...

muka alya nampak lain.. makin cun:-)

lya pon dh bzaman x k klcc... rasanya kalo nk pegi, mmg dh sesat kot

Mama Likha said...

ztee pun dh lama tk jejak KLCC rasanya since ada likha tk penah lgi kot.?? ke tk ingt.. dh agak, tmbh2 klo wikend klo kt tmn tu byk sgt lah kapel2 yg dok dating. ishh serabut mata lah kan..?

♥MiZz-siHa♥ said...

mmg nahas la p time weekend n time pc fair..mmg sesak la dlm tu kan..

amal_fc1303 said...

jgn mmpi la nk bawak dslr ke tmpt sesak2 cmtu. nak2 ko tu nk kenal handle niadel. aduhai.. dpt bayang kan kesesakan di klcc. nmpk cair make up nyer.

wan syamzaima said...

kalau man confirm terus melencong ke tempat lain.takkan cari parking punya.dia mmg x suka kalau terlalu pack...wan ni ok je sesak pun asal tmpt best hehe..

Iela Fazielah said...

alya: apsal muka kamu lain sgt.. penangan eyeliner kah???? or makeup tebal kah smapai leh cair.. hehe.. tp serius./.. sgt2 hokeh!'

Iela Fazielah said...

alya: apsal muka kamu lain sgt.. penangan eyeliner kah???? or makeup tebal kah smapai leh cair.. hehe.. tp serius./.. sgt2 hokeh!'

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in