Restoran Mohd Chan & Abdullah, Bangi

lepas ke salak tinggi visit lin dgn baby dia, kitorg terus ke bangi. dah makan, makan lagi ye. hebat tak? time ni pun garmin mcm haram sebab takde dalam garmin, restoran ni. tp wan kata mcm penah nampak, maka mmg la sessi jalan- jalan cari makan bersama ridzuan & alyyani. 

tah nape, sabar kitorg tinggi pulak time tu. sebab tak lapa sgt kot. pusing- pusing jumpa jugak. belakang az-zaharah je! eh yeke? ntah, lupa lah. korang google la kalau nak pegi eh. berkonsepkan chinese muslim punya food, kitorg pun dine in kat situ. full house gak, kitorg naik atas. 

tah apa yg tak kena, niadel telebih makan coklat gamaknye, diorg mengamuk. mcm- mcm lah. adoi, malas nak cite. oooo ingat, sebab berebut camera mainan baru. abis, takkan nak beli 2? kopak la gini! oh on the food, best, bole la cuba :)

duduk kat atas, ada aircond. lega la sikit. then spacious sikit sebab tak ramai org. ada la 1 group tgh makan busat. so niadel bole la lari- lari.

yg kami order. harga reasonable. total ni RM58.

sementara tunggu makanan sampai. jalan- jalan...

makanan dah sampai. 

hidung mama dah kembang tu. adel dok ketuk mangkuk atas meja habis bergema floor atas. 

papa yg rekemen restaurant ni since dia selalu lunch kat sini dgn contractor.

korang buat hal macam mana pun mama tetap sayang! ewah!

ada beberapa cawangan lain. bole la cuba. nampak nia yg macam ju-on tu tak? sabojelah!

7 comments:

Imaan09 said...

sis..pasni try restoran Red WOk, seksyen7, bandar baru bangi..sdapp, sy bg 5 bintang!!

amal_fc1303 said...

mkn dua org je kot. byk giler order nyer..

nome said...

ada jugak cawangan mohd chan kat sane ek? kalau kat kl nih, byk gak la...aku penah rasa sekali..boleh tahan gak sedapnya...

Fieza said...

macam nak kena try ni..wan fiza pun pernah gak makan ngan kontraktor kat sini yang cawangan taman melawati nye

Fieza said...

macam nak kena try ni..wan fiza pun pernah gak makan ngan kontraktor kat sini yang cawangan taman melawati nye

alyyani said...

imaan09 : oh yeke? nanti kitorg try! thanks for the info sis!

ina : ish mana ada banyak. 1 dish dia tu yg banyak

nome : not bad la. tp maybe banyak chinese muslim reataurant yg lagi sedap. aku pun tak penah try banyak restoran cina-muslim ni me.

fieza : nanti try la. ha'ah kat taman melawati dia makan tu. dekat la dgn umah fieza kan?

AkmaFaizal said...

wah cam sedap jeh..nak kena cari nih..hehe :)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in