korang dah tau ke aku yg baru tau?

sabtu, mmg melepek je kat rumah sebab aku tak sihat. ish, tak sihat saja aku ni. wan dah offer nak amik cuti seminggu kalau aku setuju nak remove tonsil. erk, hold dulu bang! niadel terlalu comel untuk ditinggalkan walau sekejap. poyos!

so, ahad keluar jugak la. ke alamanda. ke kenny rogers. having late lunch. dah order cam biasa. then diorg cakap buy 2 sets of quarter meal, get 1 kid's meal for free. waaahhh!!! ini sudah bagus. aku tanya sejak bila ni dik? awal bulan ni katanya. so, new offer yg aku rasa ramai yg akan tuju ke sini kan? sila lah sila ye. 

free junior treat. mac&cheese or nasi dgn seketul drumstick. air takde. 

kalau adel, dia suka makan nasi, kalau nia, dia suka mac and cheese. untuk kid's meal aku amik nasi, side order aku amik mac and cheese bagi nia makan.

nasi bagi adel. nak suap sendiri jugak. bape butir je masuk ke mulut entah. mama kan diet, makan soup je la. tipu!

skarang kalau makan, nia dah bole self occupied. so tak la pening. suatu ketika dulu kan, siap nak bukak baju sebab tumpah bagai. sekarang ok dah. then, nia makan apa pun ok. selera besar. tu yg kadang tgh malam bole mintak roti canai la, donut la, nasi la, sup la mee la. macam-macam!

monitoring adel makan. sudu tu pun dah berat. lupa lak nak bawak sudu dia.

lepas tu singgah jusco beli groceries. duduk kat bench, kitorg makan aiskrim seringgit tu pulak.

lepas tu, bagi niadel main benda ni. seringgit rupanya. ingat beringgit ringgit.

nia ok, adel gayat. niadel dah seronok, barang pun dah beli, perut pun dah kenyang, maka pulang lah kami kerumah...

11 comments:

Chik Na said...

waa...gud deal nih...kebetulan dah lama tak makan kat KKR

@e_da said...

mmg lama tak mkn kenny rogers sebab hubby tak suka... tp kita suka.. alahai ni rasa nak pegi ni..huhu

Nad @ MamaZakwan said...

wuiyo..bestnye..
erk, tetibe rase lapo! =p

Anonymous said...

lame x mkn kenny rogers.. mengidam!

Yu'xan Lee said...

sedapnyerrr, dah terliur plak.. sampai bila ek offer tue? hehehe

Bionic women said...

comelnya niadel...
lama giler x makan kat kenny...bertahun kot.hahaha
diet punyer pasal ler nih..
(mcd, kfc selamba terjah..huh..hahaha)

LYAfrina said...

LYA PON BARU TAU NI..
SBB LAMA SGT DH X MERASA NI.. HRP HARI JUMAAT NI DPT LA MERASA

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

sedAPnya kenny! org pantang leh makan kan..?? hehehe.. dah ayam panggang + black pepper.. iyer taak..?

Iela Fazielah said...

adel mcm irfan la.. nasi harus ada ... kalau x..xlengkap menu dia utk hari tu...haha... akak ada bc pasal offer tu.. tp xdann nak gi mkn lg..

nome said...

promosi yg sgt menarek...membuatkan aku nak terjah...tp bukan malam ni dan malam seterusnya...tgu malam wiken sok...kahhhhhhh...

anyway...ko dan tudung sgt comel dan molek...i loikeeee!!!

Gieyana said...

Adel muka nk iras ngan Iris anak Mummy Ayu lah..but so cute both Adel n Nia..

weh..nnt leh ajak hb terjah sini..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in