DAHLIA indhouse!

semalam, sorg kawan baik aku selamat melahirkan baby girl. kira ni newborn yg keberapa tahun ni eh? mmg berderet la kan. sebab kan seposkod, tadi, balik kerja terus ke pusat perubatan az-zahrah, bangi. baby girl seberat 4.01kg ni diberi nama DAHLIA. 

ada cite lucu sikit, sebab dlm kepala ni dok teringat ke DAHLIA masa kat receptionist tanya, wad DAHLIA tingkat berapa? nurse situ mcm terpinga jap. wad DAHLIA kat an-nur (sebelah az-zahrah) kak. hah? adeh, silap nama. DAHLIA nama anak dia. nama wad dia wad SITI HAJAR! cite ke mak DAHLIA pun kena tahan gelak sebab kang terbukak jahitan :p DAHLIA, suka pulak sebut nya. papa dia dah ada nama utk second baby KANTAN! kahhhhhhhhhhh.... bengong anep. DAHLIA, nama secantik rupanya. lets check it out!

Assalamulaikum, nama saya DAHLIA!

DAHLIA senyum la :)

baby buat muka mcm mana pun tetap comel kan? sedap pegang DAHLIA sebab 4kg kan. mcm baby sebulan dah.

menurunkan apa- apa yg patut kat mama DAHLIA yg akan mula berpantang selepas ceaserian.

nia behave. mulut je la bising. takpe, asalkan tak nangis.



more of DAHLIA... sgt comel kan?

with the proud parents. papa DAHLIA soh amik gambo cam ni. member photographer kan.. we call her apa fad? DELLY uuuu!! bole gang adel ni :p

8 comments:

OneSimpleMother said...

salam alya.. waaaaah.. pink gitu. hehehe.. comeynya baby dahlia. alaa.. nak baby lagiiiii.. :)

Nad @ MamaZakwan said...

kak alya, dah lawa blog, hehe..suke, suke! :)

dahlia..sedap nama tu.. :)
kawan saya anaknya lahir 2/4 aritu nama JASMEEN

kawan lagi orang letak nama DAISY

saya rasa cam nak letak nama bunga gak la kalu ade baby girl pasni, heheeh...emmmm, SEROJA...haha! klasik!

amal_fc1303 said...

congrate22..

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan ke blog ni.. tahniah;) singgah la ke blog saya ;)

atanayuiman @ Jue said...

unik namanya tu./. wc the world baby.. :-)

alahai pinkish la ur blog.. suka2.. hehe

alyyani said...

onesimplemother : hahaha.. layan kan kak. ciri2 mak la konon. heheh.. comey kan? takpe kak, insyaAllah ada rezeki luqman nak beradik tu :)

nad : thanks nad. wow nama awak cadang kan tu semua menarik. ada nama bunga start dari R tak selain Ros? :) trend jugak kan? :)

amal_fc1303 : tahniah2!

zuwairi : Baik!

jue : hahaha jue mmg suka pink2 ni kan. layankan aje. :) sebaya izzul la dahlia ni :)

Iryani Noor said...

OMG sgt kiuttt... kecik2 dh pandai senyummm.... alalal nie teringin nk baby niii =p

nome said...

comel sgt2..cam anak org jepun pun ada gak...4kg? OMG!!! sgt sedap kalau dipegang...tahniah ek kwn ko tu sbb dpt anak comel

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in