sate haji samuri, kajang

sebelum tu, thanks yg bagi advice pasal tonsil aku tu. i akan strongly consider untuk remove kan ia. last weekend dok rumah mmg buat kerja ofis. mmg struggle jugak la. anak- anak dok main dgn papa. so ahad petang tu bila kerja dah siap semua dgn jayanya, tetiba terfikir nak ajak wan makan sate kajang. lagipun dah lama tak kesana. so, dinner ahad malam tu bersate la. since haritu gi birthday kat rumah kak ila tak sempat jamah sate, teringat pulak kan. hehehe.. so, tak pening lah nia adel nak makan apa, semua makan sate je ye!

Sate Hj. Samuri, untuk rasa sate kajang yang sebenar.... :D

kitorg order satay ayam dgn satay perut. perut is my favorite.

sebenarnye takut nak bagi adel pegang sate, tp tu lah, tau je la, apa org pegang, tu dia nak pegang, bagi la jugak dgn pemerhatian yg lebih. adel pun suka makan sate.

kakak nia pun mmg suka sate.

sate samuri ni yg best dia, kuah dia kan?

sampai pejam- pejam mata makan sate nia tuh..

mee bandung dia pun best. aku order nasi goreng cina. sejuk bedi je.

tah apa mimpi kitorg nak amik gambar sefamily. hahaha... wah, gagah nye aku dukung 2 sekali. sebab wan setting camera maka tak sempat nak dukung sorang lagi.

dah lama tak datang sini, bila datang sebelah sate tu, ada playground yg besar. so apa lagi, teruja la nia. ni je la yg adel bole main setakat ni. jongkang jongket..

siap ada jambatan gantung lagi. suka ni main lalu kat sini sambil goyang- goyang.

ok, ada rasa nak makan sate? boleh pegi sate samuri ye! :D

7 comments:

amal_fc1303 said...

bagi adel makan sate ada ke gigi dia tu..

Iela Fazielah said...

laaa.. aritu xdann mkn sate ke??? tp skali skala melayan sate hj samuri ni mmg best kan... slalu kami order 30cucuk.. akak mkn 10 je.. lebihnyer momok mkn smapi habis.. syafqah n irfan xsuka sate

shah-ila-ain said...

aku pun dah lama tak makan sate hj samuri nie...dulu kat area klang nie ade cawangan dia selalu gak terjah..tp skang dah tak de tukar lokasi,kat mane pun tak tau....

kalau bg budak2 mkn sate n nasi impit memang senang n mengenyangkan dorang...

Chik Na said...

selalu take away sate hj. samuri kat R&R awan besar or highway Putrajaya- KL :)

Mama Rayyan said...

sate dia mmg sedap,tp makanan lain fail la.penah order mee sup dgn nasi goreng apa ntah,tak sedap la.So,klu gi sana skrg ni mmg makan sate je la...he3

wan syamzaima said...

1st time mkn sate haji samuri tu ngan u all la...+ along,NJ and yaa..
kita berjumpa lg on 29 May k.hehe..

Elyn said...

kuah die sedap tapi sate dah kureng la. peel laki aku, sanggup pi beli kuah je kat kajang pehtu beli sate kat org lain kui kui

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in