isu semasa = alert

  • apa yg berlaku kat negara matahari terbit, mmg menjadi headline sekarang ni. nak- nak bila nuclear plant meletup then ada effect radiasi. bila dpt email / sms cakap stay away from the rain tu, mmg takut sgt.
  •  cerita botol susu pulak. siap mak kat kampung pun sms "Adik, botol susu cucu mak ok kan?" boleh? senyum dapat sms dari mak ni. semua ok mak, BPA free semua. cuma tak sure botol susu nia masa beli tu BPA free ke tak. sebab nia punya old version. kena cek kotak botol susu dia balik. 
ni masa beli botol susu adel yg ada new feature tu. confirm yg avent versi ni BPA free. sebab tgk kat fb, Avent is one of the brand to avoid. dulu mmg avent nye botol susu tak free BPA. sekarang diorg dah upgrade. cuma tu lah, nia punya botol tu. kalau tak BPA, kena la ganti. bukan saya ckp kena ganti ye bang, MOH yg ban botol susu yg ada BPA ni :p
  • sekarang ni buku yang tengah hangat di pasaran A DOCTOR IN THE HOUSE. memoirs of Tun M. sangat lah tergedik nak beli buku ni, takut tak terbaca. bukan tak minat nak baca, tp tu la, kekangan masa dan faktor keletihan. kalau ada masa lebih, baik baca Quran. 
 
 was thinking to buy this book to mak. hadiah hari ibu. ok tak long? sebab mak ada cakap nak beli buku ni haritu.
  • Fenomena 19 Mac. bulan berada paling dekat dgn bumi. officemate cakap check out bulan malam 19march nanti. saiznye akan lebih besar dari biasa.  kali terakhir fenomena ini ada pada 18 tahun yang lepas. so advise not to go near the beach. sebab graviti akan kurang. Allahua'lam
  • hat ni yang paling alert nye. MEGA SALE MALAYSIA sedang berlangsung!now until april.
 so, sila la serang mall berhampiran dengan anda untuk mendapatkan diskaun mahupun harga runtuh! :p husband kita mesti tak marah sebab kita berbelanja dengan bijak iaitu time SALE! :D

2 comments:

Iela Fazielah said...

haha.. semua tu akak setuju...
2. botol irfan n syafiqah dah 2 thn xtukar.. kena tukar tu Avent BPA free..ala kaler dia kuning tu BPA free la
3.buku mahathir tu bapak mertua akak dah bl... penin mata nak bc.. semua kisah2 dia dr kecik smpai cr dia memerintah...bc quran lg bek la
4. bulan tu.. kalau ngandung jgn la tgk bulan.. kang kenan kang..
5. paling suker sbb sales giler2.. harus belanja berhemah..hehe

no 1 tu.. xlh wat pe.. tumpang simpati je...

elani makrai said...

yer, sokongggg....
tue la, ammar nyer botol kn check balik la, tp mcm bpa free. botol air minum dia baru beli so mmg bpa free.
owhhh buku mahathir. mmg teringin nak beli. best gak baca biografi orang kan. yang pasal bulan tue mmg tak tau. tp sale tue tau, cm klu ada duit sendiri lagi best nak bershopping kan? klu pki duit cik abang nanti dia nak balasan nyer. hmmm...hahaha

p/s: ada cousing belajar kat tokyo. hopefulli he's fine.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in