bila nia pun dah pandai demand

korang tau tak, aku kadang struggle nak pakai kan baju nia? mesti la tak tau, sebab tak cite. ok2, sejak 2-3-4 menjak ni, nia sgt lah demand bila time nak pakai baju. bila aku amik baju je, ada lah dia bunyi..

bukan, bukan mama.... no, no mama... letak balik.... (sambil soh letak balik baju dalam wardrobe dia)

kadang kalau aku pakai kan baju mula la dia buat macam- macam alasan. tak tau la betul ke tak ke kan

mama tat (ketat)....sakit.....gatal... macam- macam!

kalau dipaksa pakaikan jugak, meraung la dia. nak tau apa yg dia tak nak pakai? dia tak mau pakai seluar! dia nak pakai skirt je. kalau jeans tu, mmg out dah la. tu yg keluar alasan ketat la, sakit la.. haish anak aku ni...

ha skirt- skirt ni mmg dia suka. berangin gamaknye. kahhhhhhhhh....

actually aku tak banyak stok skirt dia. dress pun tak bape banyak. pants lagi banyak kot sebab aku selesa tgk dia berseluar. ye la, senang la nak main playground ke kan. nak kata tak ajar dari kecik berseluar, dari baby lg dah ber-jeans. agaknye masa tu tak pandai demand kan, skang ni dah macam- macam la...

jangan sampai ke besar nak berskirt dah la ye ye nia...

12 comments:

Mama Likha said...

tkpelah alya pkai skirt.. girlish..

zte ni risau klo lame3 ajar anak pakai jeans, tkut besar nti kang ke arah tomboy lak.. hishh mntk jauh! tu yg byk2 nk dress rasa... :)

OneSimpleMother said...

nia nak gurly gurly sikit la mamaaa... hehehe..

amal_fc1303 said...

tu la pasal nyer. riso gak nie. takut smpai ke besor nk ke sekolah pon nk pakai skirt.. hahahaha

Chik Na said...

dah pandai melawa la tuh.. anak pompuan la katakan..lepas ni main lipstick n make-up plak :)

Nad @ MamaZakwan said...

ni baru skirt, blum mintak2 nak pakai mekap lagi ni kak..hehheeh..

elani makrai said...

hahaa orait la tue. slalu nye girl kdg2 nak pakai sluar jer. lagi susah klu dh stuck pki seluar jer. tp tue la bila pegi playground tu la yg seksa sket kan?

p/s : ammar lak, suke gak nak pilih baju sendiri tp kaler suka hati... yg tak larat siap pki sluar tido belang2 time nak keluar...nanti orang kata ammi dia tak pandai dress up anak. mcm ner?

Rizziela said...

nia tu kan gadis ayu..mestilah berskit....nampak lebih ayu :D

Hamizah said...

seksinya anak mama..
kecik lg xpe lah..

azi said...

terikut2 sbb gi skull pakai skirt kot..hehe..akak tak ambik pun skirt utk SRK tu beli seluar pjg jer...takper pasni biasakan Nia pakai baju kurung...berangin jugak hehe..ayu lagik...

Iryani Noor said...

gitu la bile anak dara dh besar...
dah pandai nk melaram..
xlama lg die mintak handbang & heels plak..
adoiii.. cute jer =p

mrs.spicy said...

nia gigirl..mesilah nak pakai skirt=p

nome said...

tu dia bile nia dah pandai nak berskirt sepanjang masa...maka mamanya haruslah mengumpul koleksi skirt utk si anak...ekeke....time kekecik budak perempuan pakai skirt mmg nampak cute...sok2 bile dah masuk sekolah rendah...mesti dia nak berseluar balik...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in