bila hujan, tak kemana lah

alkisah weekend lepas. seharian duduk kat rumah then ingat malam nak keluar papa dah janji dgn nia nak bawak gi playground giant dihati sebab free. alih- alih lepas mandi kul 6 lebih tu, hujan pulak. apala budak be-2 ni buat eh...

bila bunyi guruh, adel mesti tunjuk no 1 means dgr sesuatu. kalau kakak dia, nyorok bawah ketiak mama.then adel pun tuju ke sliding door kat balcony nak tgk hujan. sebab adel ada, kakak nye pun mesti nak tumpang sekaki. khusyuk tgk hujan...

adel : aiseymen kakak, hujan la pulak. camne nak pegi playground ni???
nia : takpe, kereta papa ada bumbung. tak kena hujan. mesti papa bawak punya...

tgk mulut adel tu, hasil cakaran kakak dia. adoi...

sementara hujan berenti, mari kita main jump2 atas sofa

 kalau main sama2 mesti akan ada aksi ini. adoi lagi!

note : tgk blog nome, teringat yang ada amik gmbr pakai baju ni. maka keluarlah entry ni. hehehe...

11 comments:

OneSimpleMother said...

hehehe.. sronok tgk budak bedua ni kan alya.. besar nanti mesti kamceng punyala.. dah umur pun dekat2 jer. aduih.. kesiannya adel. teruk jugak nmpknya kesan cakaran nia tu..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

tak lama nnt nampak 2org nie dah sama besar daa.. mana 1 kakak, mana 1 adik.. hehe

alongaishah said...

same besar...same tinggi...mau produce begini jugak la...hehe...nampak adventure sket....

nome said...

Kahhhh...aku senyum meleret tgk bj nia...sejibik2 sama bj leesya...mmg betol2 sehati sejawa...

Comel betol nia dan adel pakai bj pokedot ni, udah cam kembar plak :D

amal_fc1303 said...

ya allah truk nye la nia cakar mulut adel tu.
sure pedih bile mndi..
ater di bior jer.

amal_fc1303 said...

asal adel dgn nia nie sama je size nyer...
sorg 3 tahun sorg setahun
sama besor dri blkng..

@e_da said...

comel la pakai baju polkadot sama............. ee syoknya ada anak gurl..

mamashasha said...

polkadot cekelet itu sama kaler ngan kakak shasha jugak...hehe hi-5 sekali!

ellin_ibu_awathif said...

adoi, sakitnyer kena cakarrr...x melalak ke si adel tuh..4 sure lah kan,,,diorg nih beza baper tahun, alya?

~aSHa~ said...

seronoknye tgk gegirls ni

Iryani Noor said...

chomell nyer dgn baju pokodot tu... dh sama besar dh...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in