ayam penyet for the 1st time

ahad lepas, lewat petang baru keluar sebab settle nak kemas rumah semua. beperang dengan nia dgn adel time nak keluar rumah lagi. sebab apa? nanti aku cite. janji dgn adik aku nak lepak dengan dia. bukan la melepak sangat. makan sekali. lunch jadi late lunch. 

kami ke wangsa walk. tatau apa yg ada dalam wangsa walk. so masuk je, ternampak ayam penyet. maka decided to dine in there. untuk pertama kali makan kat situ, mmg best bagai yg org ramai kata. tapi, mood anak- anak spoil sikit bilamana paksu nia adel yg dgn cerdik nye gi suap nasi kat adel pakai sudu dia makan which sambal ayam penyet tu sangat- sangat pedas apa lagi bila adel makan. 

so korang imagine la, betapa menggelupur nye adel. jenuh gak nak tenang kan dia. macam- macam. mmg gitu la kekdah nye time makan kitorg. mmg thrill! oh on wangsa walk itself, ok la not bad. sesuai untuk remaja urban lepak situ. untuk 'remaja- remaja' macam kita ni, ok gak la since banyak tmpt makan,  butik, bowling dan wayang. 

it's almost 4 and we haven't take our lunch yet. sebab breakfast pun dekat kul 12. kahhhh... ni food baru sampai.

kat ayam penyet ni, order tick sendiri kat order form yg dia bagi. tp nia yang pantang nampak pensel dgn kertas terus amik. lepas tu cakap 'yeay, dah siap!' apa yg siap tatau.

kesian yan, kitorg lmbt kan, maka kebuluran la ko. sampai 3 pinggan ko makan. kahhhhhh

ni la set ayam penyet. sambal dia tuh, mmg bole berasap la telinga..

kitorg add on lauk masak lemak pucuk ubi yang marvelous! ayah kalau dpt makan ni, mesti suka

add on lagi. soto ayam untuk anak- anak. sedap!

adel makan sampai menjilat jari :p time ni sebelum terkena sudu peda paksu dia. lepas tu punya gambar? tak dan nak snap. camera tah kemana. dah macam- macam...heheh

akhirnya sampai jugak kami ke sini. bak kata adik aku "opah pun dah penah sampai sini, korang gak tak sampai2" ini bukti nya. kahhhhhh

total makan untuk semua lauk diatas RM52.50. worth it kan? plus kenyang sampai ke malam :)

8 comments:

Lelord said...

hehehhee i pun 1st time mkm nasi ayam penyet ms balik mesia ni. sedappp kat tesco melaka ni ade ayam penyet API. sebelum ni masak sndiri agak2 jek

ada. said...

ayam penyet dekat wangsa walk memang terbaik. sambal belacan dia yang masyukk sekali :D

Yu'xan Lee said...

alolo cian adel... ayam penyet mmg fav zura ngan hubby, sedap kan? tetambah sambal tue.... kalo kat bali dulu tiap2 ari terjah ayam penyek sampe ckp kat hubby muka kita pon dah mcm penyek dah, hahaha...

Sricahaya said...

sedapkan nasi ayam penyet ni..
lama dah tak makan kat luar..bkn apa, malas nak layan kerenah anak2 kat luar..dah besar sikit ni ok kot..hehe

Iela Fazielah said...

akak pun dah pegi wangsa walk ni... ok la tempat dia... tp ayam penyet still xpernah rasa lg

Chik Na said...

akak pun 1st time makan ayam penyet kat wangsa walk jugak :)

amal_fc1303 said...

adel makan smpai menjilat jari yer..
ada pe je kat wangsa walk nie.
xda pe kan.
tmpt makan2 leh la kat sinie..

Abah Yie & Ummi Na said...

wah...sedap nampaknya nasi ayam penyet tu :)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in