weekend kalau tak keluar rumah

petang semalam dapat panggilan dari sahabat baik aku lin yang selamat deliver 12/2/2011 jam 2.15pg. she gave birth to a healthy baby boy, yang diberi nama azri zaquan. tahniah lin! lupakan sakit nak beranak ko tu, yg penting baby dah selamat keluar. ok, balik kepada tajuk asal.

lin : wei, aku baru discharge ni. aku nak tanya ko ni, eh ko kat mana ni?
aku : aku kat rumah la wei. ape cer?
lin : hah ko kat rumah harini (ahad)? ko tak pegi mana2?
aku : iyelah wei.
lin : tak pecaya aku weekend ko tak keluar weh!

korang nak tgk tak, apa jadi kat rumah aku bila tak keluar rumah seharian? scroll down....

ni baru lepas vakum sofa. lepas tu habis dipunggah nye cushion sofa ni. yg best nye, si adel pun sama naik!

mmg syok diorg kalau main lompat2 kat sofa ni..

kalau letak balik, diorg punggah balik.

gambar ini bukan lakonan ye. ini kejadian sebenar. tah apa dia tak puas hati kat adel sampai dia buat adel camni. kalau korang nak tau camni la nia. ada masa dia sayang, dia sayang. ada masa dia marah, macam ni la adel. and lg parah bila adel pun sama naik. huhu.. (ish, adegan kat atas ni tak la dibiarkan lama, lepas tu hangin la mama papa nye)

mak aku cakap macam ni la aku dgn along aku dulu. cuma along ko redha je ko buat apa pun. macam nia dgn adel ni 2 -2 sama naik! tu la org puteh cajap what u give, you get back. camne mak aku handle aku dgn akak aku dulu. camtu la aku kena handle anak- anak aku. sabar mmg paras- paras hidung je. anak korang surely behave kan? bagus la, harus share tips dgn aku ye! :D

note : tu pasal, weekend = kena keluar rumah

note 2 : auto published entry

16 comments:

amal_fc1303 said...

ya allah dibior nye anak dia cmtu.
dan amik gmbr pulak tu..

nome said...

umang aii...tu dia...bile sayang...sayang sgt2...tp bile ada yg x puas hati..amik ko...wrestling pun kalah camni...camne aku sok kalau ada anak 2? sure berwisel aku kat umah nnt...kahhhhhhhhhhh....x dpt aku bygkan la...

alyyani said...

ina : ko nak tgk ke gmbr selepas itu? nak tunjuk tp abg wan ko tak bebaju. maka gmbr tu sampai situ je la ye. aku pegang camera, abg wan la yg kepung. ko ni pun, agak2 la wei..

alyyani said...

nome : wisel eh? menarik idea ko tu. apsl aku tak terfikir eh. kahhhhhhh.... mmg gitu la kekdah nye budak bedua ni. sama naik!

Fieza said...

Dah ada 2 orang pastue sama jantina mmg jadi la diaorang nak pecahkan umah alyya. Fiza rasa kalau fiza ada anak yang hampir sebaya macam alyya pun macam tue gak. Lelaki lagi la lasak

alyyani said...

fieza : doa la dlm perut tu girl, mesti syakil sayang lebih. kalau same gender, kot begusti saja. anak org lain tak tau la. tp nia adel cmni la. huhu..

Nana Aziz said...

mak aih..hebat ank dara ko.hee..

weh, lin dh bersalin ek..nnt jgn lupe wat entry lin ye..nk tgk bb dia..

alyyani said...

nana : isk, anak aku ni bekawan dgn ramai lelaki kat nursery. bestfren nye pun lelaki. sabaujela aku

aku tunggu dia balik umah dia baru visit. skang dia pantang kat umah mak dia. nanti aku dah visit, aku up entry eh.

Mama Likha said...

nia wrestling adel...?

alyyani said...

mama likha : sama2 dah pandai wrestling each other! huhuhu...

@e_da said...

huhu boleh tahan anak dara dua org ni... eida yg anak teruna sorang pun sama gak cam 2 org ni.. kdg2 tak larat kemas... dia tido baru kemas kan...

alyyani said...

ieda : ni padahal baru je kemas sebab dah vakum semua. cimpan barang semua. tunggang langgang balik diorg punya keje. huhu...

OneSimpleMother said...

muka nia tu cam geram sangat kat adel ye.. ish.. ish.. kesian kat adel. luqman xde sape dia nk kerjakan, dia kerjakan mak dia. pantang la kita baring mula nak kuda2kan kita.. hehehe..

ibuayahdamia said...

hahaha..kadang2 sama gak ngan anak2 kat rumah ayu ni..tp si adik lagi kuat membuli kakak...kakak kena sikit dah nangis...hehe

MaMa3H said...

waduh...aksi ganazzzzz tu.....:)
adik kena buli ngan kakak...:)

mrs.spicy said...

hahaha..ok. atas alasan ni memang patut every weekend keluar..kalo tak huruhara.huhu

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in