twitter -> tweetdeck -> uber twitter -> metrotwit

ok, sejak aku menceburkan diri dgn twitter ni, mmg aku dah terjebak a.k.a addicted to twitter. bak kata senior sekolah aku. "u just tweeting for 4 hours nonstop and you will master in tweeting" indeed!

so twitter ada banyak cara selain dari masuk website dia. kalau nak link dengan facebook, boleh download tweetdeck. so all notification akan pop out from your desktop. update nye pun cepat kalau bandingkan bukak kat twitter / fb page.

kalau pakai blackberry / iphone lagi la galak bertwitter ni. sebab dia ada application sendiri kat bb. nak lagi mudah download ubertwitter pulak. instead u text your fren, korang bole tweet terus. coolness!

baru tadi, adik aku found out ada lagi satu application yg lebih ringan dari tweetdeck. ni kalau through computer la. which is metrotwit. mmg lagi ringan dan mudah.

last but not least, i love tweeting!! rasa dah ramai aku hasut dan bukak pintu hati org nak bertwitter ni. kahhhhh... but seriously, if you are a blackberry user / iphone user /  hp yang secanggih dan seumpanya, sila bukak akaun twitter. and you'll feel the excitement!

twitter page - http://twitter.com/
tweetdeck page - http://www.tweetdeck.com/
uber twitter page for blackberry / iphone user - http://www.ubertwitter.com/
metrotwit page - http://www.metrotwit.com/

6 comments:

Elyn said...

rasain goyangan nye kui kui kui!!!

Elyn said...

eh lupe mau tye updet blog dr BB dah tau kan? eh napa aku tye kat sini ek? sah2 bule bbm ko hahaah layannnnnn

alyyani said...

elyn : ko ni baru layan RL kah? kahhhhh...

waaa... tatau lagi camne nak update blog. tunjuk ajar ku sifu!

amal_fc1303 said...

caya la weyh..
kita ajak ramai2 join twitter..
bru best bergossip.
heheheheh

Leen Die said...

bil tepon tak melambung2 ker weii?

Nana Aziz said...

aku jgk masih bebal bertwit2..huhu

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in