celebrate birthday adel kat TGIF

1st time dine in kat sini. mmg dah lama nak try makan kat sini, cuma tak kesempatan and kat area poskod aku takde TGIF outlet. finally amik kesempatan sempena bday adel, makan kat tempat lain sikit. ok la our first impression, not bad at all. layanan terlebih pulak sampai nia naik lemak bergurau senda dgn waiter kat situ. sebab tak ramai org tu yg sikit2 "everything is ok sir? u need anything mam?" gitu la kekdah nye. waiter ni nak tips ke? maap le, kitorg bayar pakai debit card. heheh.. keji! oh, kitorg ke TGIF dalam IOI mall, puchong. dah lama tak kesini. dah ada wing baru lagi ye. macam- macam butik la ada. siap papa cakap, sape lah nak beli baju banyak- banyak ni. ater, kedai baju saja dalam tu. dapat la wan beli baju kerja. ok, cam biasa, let the photo tell the story....

baru sampai. separuh hari duduk rumah dah tak ketahuan anak- anak aku ni. masuk je kereta, excited masing- masing. ni masa cuti maulidurasul haritu.

yeah, its adel's birthday!

while waiting the food to arrive...

food utk nia dgn adel dah sampai. nia yang dah terkeluar dari baby chair nye..

sama konsep macam chillis gak, kids meal is free. order spaghetti marinara. best. nia makan banyak.

chicken fingers and fries free jugak.

tennase chicken untuk aku

kambing untuk papa. big portion gak kat sini. makan tak habis.

nia yang makan spaghetti dengan berselera nya. adel x makan spaghetti lah sebab adel tak makan yg masam- masam.

adel yang dah boring. bila 2-2 dah boring, maka, laju- laju la kena makan dan beredar.

TGIF ni kat wing baru. settle makan, kitorg jalan- jalan dlm mall tu. kat wing lama dalam ni ada mery go round. nia request nak naik. ke mama yg request? kahhhh... dulu nia takut benda ni. skang dah steady. muka ada sikit kejung.

serious aku nak muntah naik benda ni. tak syok pun. sebab tak naik atas kuda kot. hehe... pening naik benda ni. dah la pusing nya laju. ingat light2 je. huhu..

kat center court ada jual baju dgn bedsheet. ni sementara tunggu wan belek baju. bagi nia lari- lari atas stage ni. senang nak monitor. time ni adel dah lena.

adel jaga, nia lak lena. adel punya berjalan, masih gitu- gitu. kalau agak lambat nak sampai merangkak je. tp ok la ada effort. idaklah malas2..

note : aku ada ditanya kat komen entry sebelum- sebelum ni, kalau kitorg keluar aku bagi adel makan apa? to ellin_ibu_awathif, menjawab persoalan ko tuh, normally kitorg akan keluar rumah lepas zohor. or awal pagi. so kalau lunch kat lua make sure ada nasi untuk adel. kalau keluar lepas Zohor, pukul 12 tgh hari aku dah bagi adel dgn nia lunch. bila diorg kenyang, diorg tak la mengamuk. kudap- kudap mesti bawak jugak. contoh cookies, cereals or roti.

note2 : asal anak-anak happy, kita pun seronok kan?

4 comments:

amal_fc1303 said...

asal ko xnaik skali kuda tu bru la xpening....

Fieza said...

Dah lama tak pegi IOI Mall. Dulu fiza selalu melepak kat situ. Ok la adel ngan nia kerjasama gitu. Sorang tido soarang jaga so senang nak handle yer

azi said...

Utk adel yg kiut....happy belated birthday!

ada. said...

salam kak . dulu selalu jugak pergi tgi friday tapi since ade member cakap tgi friday tak halal, tak berani pergi lagi. btw, cuba research. ada pun tak sure sebenarnya.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in