BBQ session

masa sebelum cuti haritu adik aku ym

yan : wei, kngah ko balik bila? harini ke? confirm kan sebelum pukul 4. kitorg nak buat BBQ ni.
aku : tak dapat la gerak awal, balik macam biasa. takpe la, korang proceed je la. nanti tinggal kan aku sikit.
yan : kitorg bukan nak tunggu ko, kitorg nak DSLR!
aku : hampes!!!

so, lepas entertain anak- anak ber-pool, malam nye kitorg ber-BBQ lak. bak kata adik aku, nak masak BBQ ni atas dapur gas pun bole, dalam oven pun bole, tp nak merasa suasana ber-BBQ and get together tu yg seronok. indeed! so, makan pukul 11 pun kitorg tetap happy! :D

sebelum maghrib setting grill dia dulu. nak dapat kan bara. korang pun tau nape kitorg makan lambat tgk je la size BBQ set tuh. huhuh..

arang kali ni mcm tak berkualiti je. lambat benau nak jadi bara..

lepas maghrib, sessi berasap bermula. yg lelaki kipas- kipas. yg pompuan duduk tunggu siap. wei ainal, ko tak mandi ke? tgk baju sama dari nia mandi pool tu? hahahaa..

1st two chicken yg hampir siap. menu malam tu, ayam, daging dgn steak je.

asap BBQ ni boleh buat wap muka sekali. ainal tgh buat wap muka. kahhhhhhhh...

nia nampak ayam cakap 'nak ayam, nak ayam' nia sapu dulu...

nia tak yah pakai topi pun takpe. rambut pun dah macam topi dah mama tgk.

semua dah kebulur tp gigih mengipas. 

hiburan sambil ber-BBQ. kalau la tepi pantai, fuh, lg syok kan?

tak sempat nak amik gambar makanan dia sebab semua dah kelaparan. :D

7 comments:

rina a.k.a jaijina said...

gelak dulu lah, haaaaaaa..klakalah sms adik alya tuh..

wahhh, sonotlah nia ye..makan ayam panas²..mmg bestlah kalau dapat ber-BBQ..tp reramai baru best..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

sekali sekala balik ramai2 mmg syok berBBQ kan.. baru lah rasa best sikit... makan pun makin banyak.. hehe

nome said...

meriah la! soker kalau dpt berbbq dgn adik badik camni...terasa kemeriahannya...

lebat sungguh rambut nia...

Mama Likha said...

adel tkde mse bbq... mesti dh tdo ni

ainal said...

klau mand pn, lps bbq abeh sa2 bdn bau asap, kene mandi gak blk, sbb 2 la x mandi2 lg dr ptg smpi abeh wat bbq 2..

nur.. said...

alya...jemput ke blog baru wanie...
80to78.blogspot.com

blog lama ada masalah teknikal...

zura@iwan said...

bekas bbq tu mmg kecik..hiksss...tp yg penting besttt....

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in