apa yang dah lama tak makan?

kitorg kalau weekend mesti seboleh boleh nye keluar rumah sebab kalau seharian atau dua harian kat rumah confirm lagi penat banding dgn keluar rumah. handling the kids are not easy for us. asyik nak bergaduh je. jenuh kena protect each other. banyak je alasan nak bagi sebab nak keluar rumah ye :p

wan pun tanya apa yg dah lama kita tak makan eh? serentak jawab kenny rogers. tah bila last makan. mmg lama la. nasib tak cakap dah lama tak makan masakan aku. ok full stop! kahhhhhhhh.... so, ke jusco la bawak nia dgn adel jalan- jalan.

kitorg keluar tak la pagi sangat. lepas zohor baru keluar. pagi dgn aktiviti masing- masing. nia laler laler. mama dgn papa kemas rumah.

cam biasa, adel berada dalam keadaan pegun bila minum susu je. tu pun belum tentu. kadang dia duduk then minum susu sambil duduk. ni habit dia.

mata dah menjeling tu, kejap lagi sampai la adel kat port kakak dia. lepas tu sessi rebut- rebut, gaduh- gaduh, jerit- jerit, nangis- nangis. adoi....

lepas zohor terus dine in kat kenny rogers.

jarang aku pakai kan anak- anak dgn long sleeve. tp sebab haritu hujan sepanjang hari, pakai kan la lengan panjang. dish suda sampai. jemput makan. org cakap ayam kenny makin kecik. aku tgk, sama je.

adel sekarang kan, kalau nampak makanan org kita tgh makan mesti dia nak, nak, nak, nak! dgn maximum volume lak tuh. pitching adel ni lagi up dari nia.

hasil tangkapan hari itu. hehehe... tak lah. papa beli wallet baru, kitorg beli potty train nia. lagi ape eh? tah lupe. adel dah ngamuk nak dukung.

close up sikit. air mata mana????

13 comments:

Faisya said...

saya pun prefer weekend keluar jalan2 dari duk rumah..alasan:nak elak rumah dari serabut ngeh3x....

alyyani said...

faisya : ye sama! :D

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ayu pun jarang2 pakaikan longsleeve utk anak2..unless cuaca mendung...

memang prefer keluar weekends, sebab itu jer masa yg ader dengan anak2 utk makan2 luar..hehe..kalau tak memang selalu masak lah weekdays..

alyyani said...

ibu damia : hehehe.. ni weekdays pun tak masak :p tp mmg kalau tak pakai long sleeve, beku kot budak2 dlm tu.

Lee-Yan-Naa said...

Suke tgk nia n adel..shomelll :D

alyyani said...

LEE-YAN-NAA : THANKS! SY PUN SUKA TGK NIA DGN ADEL :P HAPPY HOLIDAY! :)

@e_da said...

adel wat memek je tu.. tak kuar air mata pon.. hihih sonok tgk anak pompuan elok je ...

Mama Likha said...

aah dah lama alya tak masak kan..! haha...

mrs.lazura said...

ly: air mata adel tu dia simpan tu. pancing jek rengek2, nk suh ko angkat ler tu. hehehe..

Sricahaya said...

rajinya nia..khusyuk dia mewarna..
mesti adel tukang kacaukan..sama la ngan zahirah tu..suka sgt kacau n nyakat kakak dia..

Abah Yie & Ummi Na said...

comelnya adel ngan nia ni....geram nak cubit2 manja lah hehe

Fieza said...

Syakil pun jarang2 pakai long Sleeve kecuali pg tempat sejuk. Dan fiza pun jarang beli kat dia. Muka adel nampak makin comel dan matured bila dah besar

ellin_ibu_awathif said...

alya, dh lama aku nk tanye..klu skrg korg mkn luar, adel mkn aper eyh...time dier bawah setahun dulu, sll bwk bekal aper tuk dia...aku noticed nia suker mkn spaghetti jer,kan? maner gbr yg aku nmpk ler...mcm awathf bwh setahun dulu, sebelum kuar uma aku mmg masak siap2 bubur tuk dier, berangkut je kerjenyer thermos mknn tuh...Nia ngn adel mmg chumell...aku admire nia hair style tu huhu

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in