afdal nye tempat kerja yg flexible dan dekat

semalam, jam menunjukkan hampir pukul 1, aku masih mem'smbong'kan (read : busy) diri kat office, dapat text dari teacher nia...

"Puan, Rania came wt empty milk bottle & empty milk container. she needs 2 drinks milk in short while"

aiseymen... actually hari jumaat hari ke mines, tp haritu mmg tak sempat nak beronggeng sebab banyak benda nak settle kat office. tp sebab anak tercinta, terus je bedesup balik rumah amik susu nia. haish, habit siapkan barang anak waktu subuh harus diubah. 

so, pada pendapatan aku yang tak seberapa ni, mmg tersangat lah afdhal workplace kita dekat dgn anak kan? alau korang nak tau, masa nia mula masuk sekolah i spent my 3weeks to fetch her everyday at 11am. lunch hour aku pukul 1. korang bayangkan la aku kena mintak excuse kat boss. mula- mula boss ok lagi, lama2 bila ada urgent matter need to settle, muncung gak boss aku tu.

so, dekat tu satu hal, tempat kerja yg flexible pun aku rasa penting jugak untuk kita- kita ni. last but not least "i love my job!" ;)

gambar- gambar berikut yang takde kena mengena dgn tajuk entry. us having dinner at pizza on last monday. nia masuk pizza dah tau dah. mama nak sup!

lepas balik keje terus amik budak2 and kesini. adel sekarang, dah macam2. tak mau dok diam.

makan sup cicah dgn roti

Golden Fortune pizza yang not bad.

gambar ini kot bole bagi korang idea nak lunch apa karang kan :)

adel yang takde gigi lagi tapi dah bole makan macam- macam

note : wan nye office kat gombak. kalau nak soh wan balik, nia habis sekolah baru sampai kot. kahhhhh... 

7 comments:

Anonymous said...

tension.. nape xleh komen dgn google account ni!

Chik Na said...

sedapnya nampak nia makan soup tu.. dah lama tak singgah sini, cepat betul adel da besar

Anonymous said...

tertarik tngok piza 2, mengiurkn.. nk pi mkn piza plak rasenye..

amal_fc1303 said...

xsdpa langsung pizza yg baru tu..
satu slice pon xabeh weyh

Yu'xan Lee said...

muahahaha lama dah tak mkn piza, tgk pic nie plak kecur liur, hehehe

Gieyana said...

Nia mmg suka kan sup nie erk? ku dh lm giler x masuk pizza hut..asyik order Domino's jer..

mmg senang kalau keja yg flexible kan..senang ko nk hntr brg ker utk anak..

mrs.spicy said...

alania..nampakdah big girl sejak sekolah ni

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in