nia & adel nak kat papa bila...

kebanyakan masa, dan perkara, nia dgn adel mmg nak mama saja. mama, nak eat, mama nak milo, mama, nia biyak, mama, duduk sini.... and so on... kalau adel pulak, tak yah cakap la, depang tangan je, mesti nak punya. tak mendepang pun, nak mama jugak.

waktu nak main berkejar- kejar, melompat- lompat pulak dengan papa la. tak sanggup pulak nak telompat- lompat depan anak. papa takpe, fit lagi. hahaha... dan yang pasti satu waktu nia dgn adel tak mau kat aku, bila aku sedang...... VACUUM! heheeh... ahad sama dengan hari vacuum rumah. so ahad pagi lepas, cakap dgn nia "nia tolong mama amik vacuum" terus dia pegi lompat naik atas sofa. stone terus! hahaha... adel pun sama. menangis dengar bunyi vaccum. maka, aku bole bersihkan rumah dgn amannya...

elok je dua- dua ni bersidai kat papa diorg..

makin dekat vacuum sampai kat diorg, makin tepenyek papa...

offer nak dukung pun tak dilayan. tu letak vacuum sebelah nia, mau tak kejung. hehehe...

muka tak puas hati... nak mama dukung tapi ada vacuum la pulak.

17 comments:

Iela Fazielah said...

haha.. sama mcm irfan.. sgt takut bunyi2 yg kuat2 mcm vacum n org hack dinding.. berlari2 dia menangis2 ketakutan

Mommy 2 Imans said...

comel2nya your doter..

nome said...

hat berkepit dgn papa tu mmg lawak tp comel...ate dua2 x soker dgn bunyi vacuum...sbb tu penyek papa dibuatnya...kahhhhhhh...

alyyani said...

k.iela : jgn sampai kebesar takut dah la kan kak. jenuh pulak nanti. uhuhu.. irfan gitu gak eh.

mommy 2 imans : tq! :)

nome : gigih weh, derang bekepit2 kat papa tak mau kat aku. tegelak aku dibuatnya. kahhhhhh....

zura@iwan said...

semua menempek kt papa dia..hehe

Mama Rayyan said...

My son pun takut vacuum he3...bila on je terus cari babah dia cakap 'akut'...

elani makrai said...

rs nyer sume budak takot vacuum la.
ammar pon takot. mmg dia lari la klu dgr...

kinna said...

hehe, anak2 saya pon takut vacuum..lari mencacak bila dengar vacuum :)

Romai Adzlan Mohd Sharip said...

iman ok jer ngan vacumm... siap berebut ngan ibu dia nak vacumm skali.. muehehehe

Fieza said...

Syakil pun sama takut sama vacuum. Tapi tu la alyya most of the time anak2 cari kita dari papa diaorg kan..macam syakil time main je msti cari papa la..time lain semua mama

shah-ila-ain said...

hahaha...same dgn ain lahh..tp bukan bunyi dr vacuum dia takut, bunyi dr blender..

hahaha...baru nak lariii kat papa dia erkkk...adel nape tgn meyah2 tuhh..kene gigit nyamuk erk...

yantie said...

hahaaa dah tau diaorg takut vacuum...lagi sakat2 diaorg erk... cuak je muka nia dgn adel... Qaisara pun takut bile org kunun2 nak sedut kaki dia. heheee menjerit2...

az rina a.k.a jaijina said...

eh, echa kemain suke ngan vacuum tau..bunyi kuat tu tp dia steady lagi..

Mummy Zara Sofea said...

heheh..samalah ngn anak sy, takut vacumm...

amal_fc1303 said...

ada idea la pasnie kalau nk suh nia ngan adel diam. letak vaccuum tepi dia senyap terus.

Anonymous said...

hahaha...kelako ler tgk...dpt bayangkan bila ally acah vacuum tu kat diaorng msti kelam kabut larikan...haha seriusly cute tgk muka adel n nia...


-Zila Sernusi

wan syamzaima said...

Dik,sambil ber vacuum sambil snap gambar ker?
hmm...kalau wan,duk kemas umah,benda lain sori la nak layan..
Adel ngan nia sama dgn cahaya..takut bunyi vacuum.kadang2 usik dia ngan vacuum,dia sampai terketar ketar hehe...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in