harini punya cerita..

cerita weekend dah habis, cerita harian pulak. apa aku buat harini dari pagi?
  • pagi- pagi keluar bawak nia register school dia. 3/1/2011 bermula la rutin baru aku, nia, wan and adel. kecik sgt nia nak ke sekolah tu nanti.... kalau tak mula, tak tau kan. sebab arrangement tu mudah, so decide hantar je la. settle satu part.
  • ondway ke office, dapat sms dari kawan aku kata dia tak terima duit topup dia lagi. aku cam, eh dah bank in tapi nape dia tak dapat lg. rupanya, aku pegi transfer kat akaun aku balik. kahhhhhhhh... tak penah dibuat. sebab nak cepat, maka cuai disitu. mujur la transfer akaun sendiri je. kalau akaun org lain, naya je. ampun ye we!
  • harini ada pasar malam. tadi aku makan bakso. tetiba macam suka pulak bakso. asalnye last week wan beli bakso, tekak ni bole terima, pegi beli lagi. layan pulak! 
  • tadi masa amik adel, pengasuh diorg report yang adel makin kuat ngamuk. kes tak cukup susu. kalau sebelum ni, aku sediakan susu untuk 4 kali bancuh, diorg request tambah lagi satu. ke sebab mama papa dah makin ambik diorg lambat. huhhu...
  • ape lagi eh? ha baru lepas layan bola. malaysia menang 2-0 lawan vietnam. tak tau bila masa wujud piala suzuki ni, tapi dah wan tgk, aku pun layan. syabas malaysia!
tu je la isi penting yang berlaku dalam hidup aku untuk catatan dan rekod online diary aku ni... :)

gambar selingan : bukan adel takut kucing, tapi kucing takut adel. mama yang tgk pun takut! kucing ni namanye cumi milik makcik adel kat kedah

geram kan kucing ni, dia ingat macam bebear dia, maka diperlakukan begini!

17 comments:

Gieyana said...

Adel nk geget kucing tue ka? owhh ngeri di sini..kang nnt abis bulu2 kucing tue..hehehe

OneSimpleMother said...

ya Allah.. kesiannya tucen tu adel. sungguh2 dia perlakukan kucing tu ye. luqman suka kucing tapi dia macam geli siktla dengan bulu-buluan dia tu.. :)

mrs.spicy said...

ganasnye adel.hhaha

ainal said...

bnyak sngat ke no akaun org yg ko smpn smpi clap trnsfer 2, no akaun ainal ko ade x? hahah..

Elyn said...

haha cute tul aku tgk adel ramas kucing tu... dulu wafiq masa baya adel pun suke mengerjakan kucing. smp la ni kucing kat umah tu takut kat die!!

life........... said...

aly aku takut x panjang je umur kucing tu
tapi adel cute sangat !!!!

nome said...

huwaaaaaaaa...aku pun gerun alya tgk adel perlakukan kucing sedemikian rupe...sib baik la kucing tu sgt behave...xde pun nak balas balik...tp adel maintain cute walaupun muka telah menunjukkan yg dia geram kat kucing...kahhhhhhhhhh

Fieza said...

Sib baik kucing tue bukan jenis cakar balik. Nia masuk smartreader ek..wah best la dapat ramai kawan pasni. Syakil mayb 2012 kot baru hantar

elani makrai said...

alya, mati jugak kucing tue nanti... mesti pasni dia fobia bla adel dtg sana. tp baek gak kucing nie sbb x lak dia mencakar kn...

p/s: hehee nanti update tau mcm ne nia kat skool. klu ok, leh lak antr ammar g skool.
p/s2 : hehee adel garang jugak eh...tp mk amoi habis hehee

zura@iwan said...

naseb baik trf kt akaun sdiri..hehehe...

bakso x penah mkn pon...hikss..

fuyooo adel ganas ye..kucing tu pon takut wooo..hahaha

aJA said...

hahahahha....adel pegang kucing macam pegang kain..pasrah je la ko kucing.kuikuikui

az rina a.k.a jaijina said...

hahahah, mmg betul kucen tu yg takut adel..kesian kucen tu, redho aje ngan ape adel nak buat kat dia, hehehe..

suhida said...

slm alya...lama aku tak mengomen blog ko ni.sempat baca je.asal na komen, tenet lembap.hr ni line clear..so bole la komen.hehehe...berani tul adel wat kucing mcm tu.kucing tu lak mcm rela je.kekeke..

Anonymous said...

Hi, i just want to say hello to the community

amal_fc1303 said...

oit berani giler si adel pegang kucing tu..

mis nurulhunny said...

adel gusti kucing tu..kucing tu pon rela je..

QASEHKU DANISYAH COLLECTIONS said...

ganasnya adel dgn kucing aly...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in