anniversary lunch

terima kasih kepada semua yang wish hari ulang tahun aku dgn wan. it means a lot to us! tq2! ramai cakap 3 tahun kawen, 2 anak. next year boleh menambah. ewah, meh datang rumah aku malam- malam tgk camne keadaan rumah aku ni. sape yang call waktu malam mmg rasa rumah aku macam bukak nursery. so, kitorg plan bialah nia dgn adel besar sikit.

so, semalam, sempena cuti Awal Muharram, kitorg amik kesempatan keluar makan- makan sempena anniversary kitorg. kami ke chillis, midvalley. keluar rumah lepas zohor, ingat bukan peak hour bole la terus dapat seat. sekali, dari nak cari parking sampai la dalam chillis kena beratur. mujur tak lama dan service chillis pun mmg best.

sebab hari cuti, maka dalam mv, sangat lah sesak. org shopping nak krismas. pelbagai hiasan jugak dalam mv. yang paling menarik perhatian ramai adalah bear yang bersize extra extra large. sangat la besar. lepas tu merata- rata pulak tu. kitorg pun tak lepas peluang bergambar. oh, anak- anak semalam terkawal.

bukan adel yang kecik ek, bear ni yang besar. semua pakat berphotoshoot dalam ni oleh bapak- bapak diorg. gigih tu. aku takde la, letak kejap je.

terjerit- jerit nia bila nampak big bebear ni. teruja sungguh...

apa pun, pergi makan dulu. lepas tu baru bole pusing- pusing. ni tgh tunggu nak dapat meja dalam chillis.

table ada, tapi the kitchen abit chaos kata waitress tu. dapat kat tempat yang best. senang nak handle nia dgn adel nanti.

yeah, best nye kat sini, kanak- kanak bawah 12 tahun dapat meal for free!

bagi adel kudap- kudap untuk mengelakkan dia mengamuk keboringan.

eat 1 main course, get 1 kids meal for free. so we got 2 kid's meal. lupa sebenarnye, kids meal ni free sebab lama dah tak ber-chillis ni. oh, air pun free jugak.

saya suka spaghetti!

papa punye tambin tak sampai lagi, tumpang makan meal nia. tu tgk nia, jeling je. hehehe..

bila adel mintak susu, maknanye adel sudah mau tido. heheh..

tambin wan dah sampai. apa nama eh. tak teringat pulak.

my dish. chicken grilled ape tah. tak ingat jugak. makan seketul pun dah kenyang.

nia pulak makan dish papa. nia makan mashed potato

kalau salah sorang tido, mmg aman je nak makan...

air pun leh refill eh. aku tengah tgk meja jiran sambut birthday. satu chillis nyanyi. terliur kek baskin and robbins tu. tapi, tak dapat lak sepotong. kahhhhh...

dah kenyang, adel pun bangun, nia lak tido. posing sebelah big bebear lagi. ni tak besar lagi, bawah ni paling besar...

ni la bapak segala bear dalam mv ni. aku rasa hidung dia je sekat RM500 kot. hehehe...

sebelum balik, tapau popeye. 1st time nak rasa fried chicken from Louisiana ni. selalu kita makan fried chicken from Kentucky kan. ok la, ada rasa yang tersendiri.

18 comments:

peah @ peps said...

ala tomeinye adel...terliur tgk all the dishes..

tak makan dessert choc. volcanic tu ??...meletuppp..

New Entry: Hollywood Mommies

Elyn said...

popeye? sedap ke? kene try ni!!

LYaFRINA said...

tomeinyer dua beradik ni.. cubit kangggg...

skali lagi.. happy anniversaruy day!!!

alyyani said...

peps : mmg nak makan. tapi fikir nia yang tak mau pakai bip, so tgk je la kat menu tuh. huhu..

elyn : try la sekali. at least da try kan. hehehe...

lya : thanks lya. :)

ayunaufal said...

wah...bestnye jln2... bear tu kat centre court ke? wjib pegi ni...hehehe

ibuayahdamia said...

makanan nampak best...kat JB ni macam tak der chilis je..ke ayu yg tak tau...huhu

adel makin comelll

az rina a.k.a jaijina said...

umangiah, beso bagak bear tu..terasa macam kecik aje kalau pose sebelah bear tu kan..

pierre_balmain said...

salam...

hepy annvsry, alya!!!

erm adel x mkn ker? num susu jer dier ok eyh...senang la gitu klu bwk kuar...

alyyani said...

ayunaufal: bukan kat center court je, south, dgn north pun ada. Christmas tree everywhere.

ibudamia : bole cek website dia. kot ada, bole la try :)

rina : ye rina, mmg sgt besar. bukan budak2 je teruja. mak pak pun teruja sama.

pierre_balmain : thans babe. ish, adel dah makan kat rumah. kul 12 lunch time adel. sudah feed siap2. bagi gak dia makan fries dgn spagetthi, tp sebab dia tak tido dari bangun kul 7 pagi tu, tu yg time tu pulak dia nak tido. ish, panjang pulak penerangan aku ni. hehehe...

nome said...

terliur seh tgk korang mkn kat chilis...lg2 tambin si wan tuh...wallahhh!!! syok tol anak2 sambut anniversary mama dan papa yer...semoga kehepian korang sefamily makin bertambah2 dari ari ke ari..amin

aku sgt soker dgn baju adel...merah putih tu sungguh berseri2...nampak class!!!

yantie said...

Happy anniversary alya... anniversay kite dekat2 la tarikh nya. heeee sorry lambat wish la. best2 menu kat chillis. tak pernah try lg. huhuuu besau2 bear. adel comel la... geram tgk. nia pun comel... teringin nak jumpa nia n adel.

wan syamzaima said...

hape anniversary adik...jap jer erk 3 tahun...hmm..

tgk makanan kat ats meja tu,terliur plak...nanti pi kl blh ajak man pi sana nih..tp ntah bila la dapat pi huhuhu...

alyyani said...

nome : ko pun peminat tambin ye. harus la suka. nanti kita gather lagi, bole ber tambin pulak kan? syiok and riuh bila anak2 join sekali.

me, baju adel itu, aku rasa credit to bed :)

yantie : thanks yantie :) bole la try sekali nanti. semua menu dia best2. :) insyaAllah 1 day ada rezeki kita jumpa ye :)

alyyani said...

wan : thanks wan. ha, nanti turun kena inform awal2 and wajib singgah rumah eh! bole gi jalan2 sama2 :)

amal_fc1303 said...

oit besar giler bebear nyer...
tekejut tgk nyer.

alyyani said...

ina : mmg sangat besar. banyak pulak tu. maka semua pun teruja. hehee..

Fieza said...

Tak pernah lagi try Chilis. Even anniversary tak sampai hati kan nak kuar berdua tinggalkan anak. Mesti teringat nanti..Moga Alyya bahagia selalu k

Yu'xan Lee said...

hepi anniversary, semoga bahagia dan kekal selamanya, amin...
Ohhh adel sgt comeiii pakai gaun merah tue, gerammmm

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in