anniversary gift

last weekend penuh dengan aktiviti especially on saturday. seharian tak lekat kat rumah. pagi tu keluar rumah menghala ke kajang nak menuntut hadiah anniversary. sampai dekat pukul 12 jugak. sekali officer tu cakap harini tutup sebab cuti umum. aku call semalam kata bukak. mula la nak berasap. tp cool lg sebab dia cakap putrajaya bukak.

pegi pulak kat putrajaya presint 11, sekali dia cakap kat presint 7 pulak. aku ni kalau masuk putrajaya mmg fenin sikit. kalau pegi sorang, masuk putrajaya minyak full tank, nak keluar tu bole tinggal 2 bar kot. sebab jam pun dah 12 lebih, mesti dah tutup maka terus menghala ke alamanda.

dalam tu pulak ada tempat nak menuntut hadiah anniversary ni, maka selesai la juga akhirnya. hadiah ulangtahun perkahwinan kami yang ke-3 ialah menyelesaikan saman- saman! sekarang kan tengah diskaun 50% dan tempoh membayar pun dah sampai kehujung or else, kita kena blacklist.

untuk kami (aku dengan wan) yang saman mencecah ribuan ringgit, selesai la bayar sabtu lepas. tak nak la lagi sedekah ke PDRM lagi. harusla bawak kereta ikut had laju yang betul. then pegi lovely lace beli perfume kete, lepas tu terus ke destinasi seterusnya...

dah settle bayar saman! pusing- pusing kejap nak menuju ke lovely lace

kat centre court ada jual buku dari MPH. tak sempat nak round kat situ, sebab nak cepat.

nia yang tak mau jalan, letak dalam stroller.

singgah yamaha music, surveykan guitar untuk paksu nia dgn adel. nak soh aku beli, aku belikan guitar kecik sesuai untuk nia pakai je la. hahahah...

tak teringat pulak dalam ni ada post office. kebetulan nak pegi parkson, nampak post office, terus la masuk tanya bole tak nak bayar saman. bila dia cakap bole tu, terus settle time tu w/out any extra charges incurred. kalau bayar online, each summons dia caj RM2. kitorg yang bersaman- saman ni, harus la bayar terus di kaunter. fimbles ni depan post office, nia pun naik la.

adel teruja nak naik jugak. pegang je la ye. kang tejatuh pulak. settle saman, terus gerak ke bangi pulak.

7 comments:

Nurnabihah Mohd Nizar said...

oh ! adel n nia semakin comel :)

ada. said...

gambar last tuh, adel comel sangat ! dengan tocang pokok kelapa lgi. hee~

Gieyana said...

tocang pokok kelapa tue comeyyy...pasni sure korang nk bw keta slow2 tau..kalau idak rugi kalau nk kena byr kt en polisi..ngee

Fieza said...

la ni ker hadiah anniversarynya yer..comel sungguh adel ni gerammmm

alyyani said...

bihah : thanks bihah. perangai pun makin2 'comel'! :)

ada : suka gambar tu gak. happy je budak2 ni kalau dapat bejalan :)

gie : mmg rugi bangat gie. bonus besar tahun ni pak polisi kalau ramai penyaman2 macam aku dgn laki aku ni. heheh..

fieza : heheh... anniversary gift la ni fieza. kebetulan pdrm buat 50% time anniversary kitorg, harusla declare as anni gift. hehehe..

Sricahaya said...

cute adel ikat rambut cam tu..
nia tak nak ikat rambut ker?

kita pun baru selesai byr saman..huhu nasib baik 2 jer..

So Shy Lady said...

hahaha...hadiah discount rupanya...sronok yer si comel dpt g jln2....

alyani pkai kamera apa? cantik gmbar

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in