ahad dirumah saja...

bak kata elyn, blog ni penuh cite weekend. dah weekdays keje kan. layan kan aje. ahad pagi- pagi dah bangun walaupun mata ngantuk lagi, sebab rumah penuh dengan tetamu, kena prepare breakfast awal dari biasa. nak- nak opah lak ada kan. haruslah kena ada makanan pagi tu.

as requested by adik- adik aku, derang nak makan spaghetti, buat kan spaghetti. sebab ramai assistant, kerja memasak2 pun mudah. tambah pulak adel dgn nia mmg jenis bangun awal pagi. mana nak bagi diorg makan lagi. biasa la tu kan. selain spaghetti, aku buat nasi goreng kampung, goreng scallop ayam dan fries. meriah makanan dipagi hari lagi.

lepas tu, uncle dgn aunty nia bawak nia pegi swimming kat pool depan rumah ni. nak tunggu papa bawak, tah bila kan. takut swimwear tak muat nanti pulak. sebab tak pegi berenang. ok la, seronok separuh hari ahad tu. then dalam tengah hari, family aku pun gerak ke pandan indah ada wedding sepupu belah ayah pulak. sebab tak kenal, tak nak la pegi. lagi pulak, cuaca terik, sian pulak kat budak2 nak mengangkut diorg lg. sekian ahad minggu lepas kami...

breakfast ready to eat.

kalau takde orang datang, jarang sliding door kat ruang tamu ni bukak. bahaya untuk budak- budak ni. tapi ni sebab ramai orang, bukak la bagi ada pengudaraan. nia tebeliak tgk rumah penuh kot.

ready nak masuk pool

bersama guardian nya, uncle akmal.

wah, teruja nampaknya nia..

sampai sini je gambar kat pool sebab photoG join swimming sekali. adel mana? kalau adel nak swimming, mama kena turun padang sekali. tak kuasa la aku. maka adel lepak2 dgn moyang, opah and atuk je la ye. maintenance bayar bulan2 dekat RM100, rugi la kalau tak guna kemudahan kan..

9 comments:

ainal said...

rase nyesal plak x pi swiming skali ri2..

elani makrai said...

alya, mn beli swimW tue? price dia ok x? mcm nak beli satu tok ammar. so anytime g swimming tak la sejuk sangat kan??

p/s : ooo ada balcony, tue la selama nie tak perasan pon...rp2 kasi sorok eh...

nome said...

meriah sarapan umah ko ahad lepas...mcm2 ada...aku pun soker kalau ramai family dtg kerumun umah...meriah sgt!

~chekuna~ said...

sonot tau adik2 dtg rumah..masak2..mkn2...meriah gitu...untung la ada swimming pool kat kwsan rumah..boleh main2 air..kakna umah byk mantenen dlm 100++ takdenya swimming pool..huh...terasa tertipu dgn developer kat sini..

MamaYatie said...

meriahnya breakfast tu..seronok kan makan ramai2..

betulah, rugi jer bayar maintenance kalo tak guna facilities yg ada..gim ada tak?hehehe

amal_fc1303 said...

xdan merasa ko nye spagetthie tu kngah.

mamashasha said...

tu dia puan alyyani sekali masak...ha ambik ko.....mantop! sekali sekala berhimpun family kat umah sure best kan...paling best nia & adel ramai yg melayankan...dptt g swimming lagi...harap kat papa & mama ishhhhh susah nk dpt peluang gitu kan nia????hehe mcm nia baca pulakkan...takpe tak lama lagi nia dh sekolah..then pandai baca...bole la nia baca entry2 mama nia ni....

sorry beb keterbatasan masa aku dgn keje2 opis & rumah membuatkn aku tidak ada masa nk blogwalking apatah lagi jengah blog sendiri dan buat entry...

Yu'xan Lee said...

waaaaa bestnyer...kalo rumah zura yg ada swimming pool dpn rumah tue harusss bb y'xan tiap2 hari terjun gaya bebas pa, hahahhaha.....

Elyn said...

hihi ko terasa ke beb entry aku tu?? biasa la aku punya entry pun byk cite weekend. peaceee ekekek

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in