my hi-5 at shogun

semalam aku amik cuti sebab nak merehatkan minda dan bersantai bersama rakanda2 ku tercinta. we have been planning this quite awhile. but last minute few things came up. dari hi-5, jatuh ke hi-3 jek. but then, kalau dah jodoh tak kemana. kalau dah rezeki nak jumpa tu, mmg jumpa la kan.

so semalam, kitorg mengambil poskod tengah- tengah iaitu di sunway piramid, berikutan dengan tragedi oktober bed tu, sebelum ke sunway, aku amik bed kat office dulu. sebab tak jauh pun dengan rumah tambah pulak tau kat mana ofis nya. ewah, tau ye aku. hehehe.. lepas amik bed, terus la kami ke sunway. dan masuk parking lot sama- sama so nak kua pun sama level nanti. great idea za!

mulanya berhi-4 je. tapi nome tak senang duduk dalam meeting, maka dia berjaya memboloskan diri dari meeting dan terus jumpa kat shogun masa lunch. hasrat untuk mencari 1 fine day lepak sesama w/out husband dan anak- anak sukses! apa je aktiviti disunway tuh? scroll down :)

mmg kami plan nak bukak pintu sunway maka parking pun banyak sangat kosong maka bole la parking sebelah- sebelah..

selalu pergi dapat ke lengang macam ni? tak dapat kan. so nak pusing- pusing pun seronok.

tak sah kalau tak masuk sini sebab semua pun peminat poney

 then ke sebelah poney pulak, cotton on kids. bed dah seplastik tu, kua dari butik ni, aieza pulak bawak plastik. hehehe..

bawak ibu mengandung ni kena banyak duduk2. sebenarnya sendiri pun asik nak duduk je. time ni, nome tgh call, meeting masih tak habis lagi ye. hehee... sila abaikan background dibelakang itu. focus on us!

sana sini lengang. nak bergambar kat celah man pun bole. nome masih dalam meeting ye. heheh..

kedai kasut wajib masuk ye! dapat cuci mata pun dah rasa seronok. ryn, rindu nak pakai heels ek? hehhe...

objektif utama ke sunway adalah untuk ber-shogun. 1st time aku sampai sini. beyond my expectation! ingat hanya ada sushi, tapi macam- macam ada. kitorg gak among the first customer yg sampai.

our table.. eh korang, nama tu aku bubuh ye. bukan shogun bubuh. :)

masa ni nome dah keluar meeting menuju kesini.. :)

antara deretan makanan yang ada.

mmg rambang mata dibuatnya..

kambing pun ada macam-macam jenis. tuju ke wan, nak tarik dia ber-shogun lepas ni. ehehe..

my 1st round...

sushi dihati! mmg makan sushi sampai muntah la..

wei serious nye! tgk blog sape tuh? ;)

masuk 2nd round, baru nome sampai. kalau dia pakai sports attire, harus laju lagi sampai. kahhhh... gurau me!

deretan salmon. nome makan raw salmon macam makan nasi ye!

aku makan sushi lagi..

sushi aku yang ke 8! ke 9? ke 10? lost count sudaa..

for the dessert, ini sedap. apa nama nye eh? aku panggil dorayaki.

'surprise' birthday cake untuk aieza! hehehehe...

ryn yang sedang bersandar kerana ada interruption dari baby A. perut tgh mengeras.kitorg duduk sini sampai kena halau ye. sharp 12 sampai 3! kejap je jam jalan. ish2..

perut suda kenyang, pusing- pusing lagi. kalau dah nama pun mak, banyak masuk kedai budak2 dari kedai mak2

tema haritu jepun ye. dah makan kat shogun, shopping pulak kat daiso. ada pulak bendera jepun. aci la amik kejap begambo. sebab nome pakai formal haritu, rasa macam dia pulak japan ambassador. kahhhhh..

jalan- jalan lagi, jumpa pulak patung berkimono ni. ish, sungguh la tema jepun hari itu. hahaha..

ni mmg pekerja cemerlang!

tapau ini untuk pengasuh2 nia dgn adel..

last but not least before leaving... i heart them! lepas tu, kami pun balik kerumah masing- masing sebab laki masing- masing udah calling- calling. laki sape yg call tu? hehhee... aku rasa semalam cepat je masa jalan. tetiba je dah kul 4. bila buat something yang kita enjoy mmg tak sedar masa berlalu kan? macam tu la perasaan aku semalam. enjoy!

teringin selepas melihat gambar makanan diatas? please give them a call and make a reservation. untuk RM38 buffet  di situ, aku rasa sangat- sangat berbaloi. kenyang sampai esok pagi.

7 comments:

amal_fc1303 said...

mcm kat jepjun dh ina tgk..
bershogun xabeh2 nyer..
sedap sgt ke sushi nie?

Iryani Noor said...

halamak sedap nyer..
sushi + salmon mmg feveret la..
malang nyer farid xsker sushi....
kena cari member nihh =p

mamashasha said...

Udah up rupenye n3 jepang ni!!haha aku suka
Semua gambar2..sempat ko snap gambo aku ye!
Mintak2 la bos aku terjumpa gambar nih.tgh nk
Appraisal for next year increment!.aku cuti
Pun gigih masuk ofis dulu..

Anyway tq alya sebab sudi dtg dari SK ke opis
Aku..mcm2 dugaan nk berhi-5 ni kan..akhirnya
Tercapai jua..kalau tak dpt harus la ada yg sentap!!
Kahhhhhh

Menu shogun terbaek la..kambing tu smpi umah aku teringat
Lagi..harus wan dtg try!!he won't regret ..hat aieza
Ambik tu marvelous aku yg perabih!!

Sushi dgn ko alya tak dpt dipisahkn lagi..nikmat sungguh
Aku first time try salmon raw tu..not bad!

No wonder la ada yg mimpi ke japan sbb ari tu mmg
Kuar masuk japanese store jek..hehe nak2 hat bergambo
Dgn kimono tu..

Cepat betui masa berlalu..sedar2 dh pkul 4 kan..next time
Blh berbaby shower lagi..

Tq all..to nome ko mmg dahsat!!!dato' sambil tabik
Kat dato' fuad! Hehe

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

waahh.. sonoknya berhang out tanpa para suami dan anak.. harus perjalanan itu sentiasa lancar.. iyer tak..?? hehehe.. sekali sekala bukan selalu kaaannn..

best.. best tgk mall yang kosong.. sonok bershopping.. apatah lagi pas dapat gaji... pastu bershogun..

issskk tak penah masuk pun shogun tueh... hehehe...

Elyn said...

wow shogun!! aku tak pernah try lai. aku pun hantu shushi gak ni... yum yum

nome said...

gambar superb! terang benderang...mmg ko aritu ala2 reporter la...dah la kita yg terawal masuk shogun, dan kita pun yg terakhir blah dari shogun....sampai bebudak shogun hint2 nak tutup kedai...kahhhhhhhh

mmg tak terasa la lepak 3 jam dlm tuh...sonok bangat jumpa korang semua...walaupun aku terlewat, tp aku enjoy...cuma kalau aku join korang dari awal, sure lagi best...

alya, mmg aku terkujat tgk ko mkn sushi...berpinggan2 ko repeat mkn ek...dasat arrr....ko ckp aku mkn solmon cam nasik ek? kahhh...nak wat camne beb, peberet aku...x leh nak benti kalau dah start mkn

tp mmg aku sonok la kuar aritu, x sia2 aku lari dari meeting...berbaloi2!!!! kahhhhhhhh....

shah-ila-ain said...

wahhhh...bestnyerr berjimba2....jauhnyerr nak join terjah korang2 nie....tak pe panjang umur kite jumpa lagi erkk...makanan tu semuaaaa lazattnyerr buat aku leleh air liorr nak rase shushi...tp aku rase aku tak leh telan kottt...huhu...tekak kampung betull aku nie.. huhu...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in