morning type of person

anak- anak korang bangun tido kul bape? kalau nia dgn adel mmg subuh sudah jadi alarm kitorg. tak yah set alarm pun. tu yg weekend pun takkan dapat tido lebih masa mesti pukul 6 or 7 tu dah bangun. sebab dah biasa dihantar awal ke nursery dan siap mandi semua pagi2 tu.

ahad lepas, sebab 2-2 pun dah siap bangun awal and mandi kan diorg sebelum kul 8, kitorg pun keluar breakfast ke mcD. lama tak sarapan kat mcD ni. dari minggu ke minggu dok tangguh. sampai dah hajat  kami pada ahad lepas.

to be among the earliest to arrive, buat kan kitorg dapat port best la. apa lagi kalau bukan depan play area mcD. nia pun jenuh bepanggil nak soh makan. dan org pun tak ramai. seronok la dia dapat conquer. kami pun dapat makan dengan aman sambil monitor nia main. :)

permulaan hari yang baik untuk kitorg dan nia jugak. pagi2 dah bawak main kat playground

my breakfast.

plain porridge untuk nia. kena kua masuk play area la nak suap nia. kalau tak, tak mau dia makan.

big breakfast for papa.

masuk lagi sorg. time ni bole tgk camne dia bersosial dgn budak2 lain. mula2, ditolak nya tak bagi main. lama2 baru la berkawan.

happy diorg ber-2 dapat main sama- sama

adel cepat- cepat besar bole main sama- sama dengan kakak.

port baek kitorg. sebelah play area.

settle kat mcD, singgah jj cam biasa beli groceries. ini wajib ye!

balik rumah, wan operasi ganti mentol. nia cam biasa, nak 'menolong'. selalu time tido diorg pulak, lepas lunch la. dalam kul 2 ke 3 petang. then bagnun kul 4 or 5. begitu la rutin nia dgn adel.

lunch on sunday. kemaruk sushi dah aku ni. laki den geleng kepala je. sekian, ahad yang santai kami...

next entry teaser : shogun!

15 comments:

ibuayahdamia said...

sama gak ngan aleesya ni...kul 6 tu dah alarm dia...tak kiralah tido lambat atau cepat..berbeza sikit ngan ayyunie...dia selalu bangun kul 8-9 pagi...suka perap tido..kadang2 boleh tertido semula tu..hehe..

amal_fc1303 said...

McD im loving it..
hehehehehe...

giler sushi pe ko nie..

mrs.spicy said...

dieorang dah biasa bangun awal kut. sbb tu jadi alarm. baguslah tayah risau terlambat bangun g kerja. hehehe

nome said...

kalau dah mkn mcd, mesti nak selitkan sushi yer alya..ekeke...ko dah kemaruk sushi nih...x sabar nak tau apa yg ko sebat kat shogun..jeng3x...kahhhhhhh

~chekuna~ said...

nia & adel..bagus2 morning person..murah rezki..:)
luqman pun jenis bgn pg...dialah jam loceng..bersinar je fajar pg..dia otomatik bangun..

Rizziela said...

Bagusnya bangun awal...

Haziq bangun awal weekdays ajer..weekends lambat gak sebab mummy dia pun bangun lambat :D

mamashasha said...

amboi early morning ko bfast kat mcd ye ahad lepas...hehe...best la nia dpt seat dpn play area...mama nye pun senang kan...bagus anak2 ko alya semua bangun awal..senang nk hantar sekolah nanti..pancake tu sekali sekala dapat....sodap.....

bersushi lagi weh? sabo jelah...layan jangan tak layan...

mamashasha said...

wei tertinggal...sama pulak hayat lampu umah ko dgn umah aku...kitorang pun ganti mentol gak..

Sricahaya said...

Adel sonok main lupa makan ye..
Nia cepat besar ye..leh main sesama kakak..

az rina a.k.a jaijina said...

same macam echa, pagi seblom kul 7 dah bangun..palk tu nak tido siang kemain payah..

zura@iwan said...

anak2 bgn awal...weeken kita pon kena bgn awal la ye..hehe

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

jue suka b1st mcd.. suka sangat.. sedap..!!!

LYaFRINA said...

pandai nia main2 & berkawan.. kalo asya mula2 tu malu2 kucing skit.. ikut papa dia..

adel tu.. geram sokmo tgk dia.. dh besar.. nanti kalo besar blh main kejar2 dgn kakak nia.

nur.. said...

ALYA...KALAU TAK DAH BERJUMPA KITA..AHAD LEPAS WANIE PUN BF KAT MCd..INGAT NAK P MCd EQUIN..TAPI KANSEL JUST G MCd BANGI..KALAU TAK LEH NAJLA MAIN NGAN NIA...HEHEHEH
BLUM ADA REZEKI LAGI LA TU KAN...

Elyn said...

wafiq plg awal bgn pun pukul 8 lebih. sbb nk nyusu. kalau tak die balun tido sampai pukul 10 kot... hihi

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in