sambut hari jadi nia yang ke-2

kalau tahun lepas kitorg celebrate birthday nia dekat pizza dengan gang sekolah, tahun ni, kat pizza jugak! tapi undangan dia lain pulak. lebih ramai dan lebih havoc! aku dan wan decide nak celebrate bday nia dengan bunch of my good friends yang aku mula kenal kat sini. last year, tak sampai 10org join, this year dekat 20orang join, mana tau, next year 30 orang or maybe lebih. ada rezeki insyaAllah ada lagi. yang penting menteri kewangan aku kena bagi approval sebelum proceed.

so, sabtu lepas, bertempat di pizza hut jusco equine, aku da reserve untuk 20 org. terdiri daripada family nome, bed, aieza, ryn, jue dan suhida. unfortunately su tak dapat nak join sebab husband dia tak sihat. takpe, next time jumpa lagi ye. oh, tak dilupa adik aku yang ada di kl area ni asyran merangkap photoG of the day. dalam pukul 12 lebih, kitorg berkumpul kat situ.

makanan pun da tersedia sebab aku da order siap- siap dan serve dalam kul 12 lebih. just in time la diorg smapai. sebelum tu wan pegi amik kek yang aku da order kat secret recipe. credit to adik aku yang tolong design edible image dia dalam masa yang singkat. so, thanks ina!

all in all apa yang dirancang telah berjaya dilaksanakan. big thanks to korang sekeluarga yang sudi meluangkan masa join kami sekeluarga memeriahkan dan mengecohkan pizza hut utk sambut bday nia. ianya sangat bermakna utk kami sekeluarga. and no heart feeling utk sape yang rasa "nape aku tak dijemput" sebab this was not a birthday party.  aku invite diorg sebab aku dah lama tak jumpa diorg. and utk family dan teman- teman rapat aku, korang pun paham kan and nanti kita lepak eh! so, no heart feeling eh! so, enjoy the pics!

the cake. it took only 30 minutes for my sister to design the image. kalau la aku yang design, mmg nia tak dapat la muka dia atas kek ni. so, puas hati dgn hasilnya. berminat nak buat? 3 hari sebelum nak pakai pergi tempah kat SR eh. 

adel haritu mama bagi A++! masa ni, org tak sampai lagi, dia masih berjaga, tapi, bila time semua dah ada sampai la habis makan, dia tido. senang mama nak sembang2

1st guest yang sampai. adam and the family. sama je budak be-2 ni. masing- masing jenis kena melepek kat mama.

berturut- turut diorg sampai. aieza and the family lak sampai. 

oh, sebelum tu bed sekeluarga dah sampai. time ni, nia dah mengamuk nak potong kek. dari kek tu sampai, dia dah sebut 'to you, to you...'

tangan yang dari tadi dok pegang pisau kek. tapi tak leh potong dulu sebab...

tunggu vvip. nome sekeluarga sampai. biasa la kan, jem diamana2.. yang penting korang sampai. aku happy! suasana sedikit kecoh dengan nia sibuk nak potong kek. so kita potong kek la dulu.

and we ready for the cake cutting session.

ok, jom kita nyanyi!

nia yang bermuka blur bila org semua nyanyi lagi bday. dah setel potong kek, baru la makan. adel time ni, masih tido dengan lena nya ye.

masa untuk makan...

bed sekeluarga. shasha yang mmg peminat pizza. bole gang dengan aunty! tp asyik nak gang dengan aunty nome jek hehehe..

iman yang bila soh buat peace, dengan sporting nye buat peace versi dia.

hana yang mata kelain, tapi tangan maintain buat peace!

aku senyum je bila tgk aksi ini. hehehe... 

makan lagi...adik aku lak makan, dari tadi dok busy amik gambar. sila tgk nia ye. dia buat lagi. nak bukak baju. isk!

shasha kakak sulung dalam semua anak- anak kitorg. sangat- sangay petah bercakap. syok betul sembang dengan shasha. layan oo! tp shasha asik nak dgn aunty nome dgn aleesya azzalea jek. isk isk..

agak- agak dah boring, budak- budak pegi main kereta ni kat tepi pizza hut.

yg mak- mak, sambung makan dan sembang- sembang. lebih pada bersembang sebenarnye..

shasha bersama aleesya azzalea nye.

kaum- kaum bapak

ni baru la adel bangun. ini bed versi anak 3. aci tak bed?

yang mak- mak side sebelah lagi. sambil handle anak- anak.

di suatu sudut, adam sedang leka bermain dengan adel. serious aku kagum! ryn, he is so ready to be a big bro. pandai lak tu main dengan adel. 

untuk mengelakkan budak- budak tak bosan, mummy aieza, menganjurkan aktivit jump, jump! si nia balik umah pun tak sudah2 dengan jump, jump dia. nak join sekali, malu.

ok, masa dah time! sebelum tu, silalah bayar dulu eh.

ini wajib! bergambar bersama. L-R aieza bawak adik hana, jue dukung iman & bawak adik iman, nome dukung leesya, bed dukung shasha, ryn, bawak adik adam.

suka gambar ni, berjaya mengumpulkan semua. happy and touched!

last but not least, again, thanks so much to..
aieza, hana and yazid.

nizam, shasha yang maintain peace and bed

atan, iman and jue

adam with his peace, yus and ryn..

leesya, faizal hussein and nome ;)

dan pasti nya untuk paksu nia dgn adel yang ambik gmbr. kalau takde si yan ni, mana dan la nak amik gmbr kan? nak besembang lagi, nak kejar budak2 lagi. so credit to him

we were really enjoy and hope you guys did enjoy too! :)

nia dapat ni! thanks aunty semua. nia suka sangat- sangat!

17 comments:

suhida said...

huhuhu..isk iskk..

suhida said...

ops...sblm tu,happy belated birthday nia.jadi anak yg baik dan solehah ye. sayang mama, papa dan adel ye!

mamashasha said...

Alya, tq 4 the invitation yea.best dpt jumpa
Korang..dekat setahun u..last jumpa birthday adam.
Kecoh betul dgn anak2..adel well behave suka betul
Auntie tgk dia..nia pun sama time makan tak pandang
Keliling dah..hehe terima kasih kat bro photoG
Yg diimport khas..
Aku nk curi gambo2 dlm entry ni ye.haha
Alya balik JJ equine shasha dh pandai sebut
Rania Ayesha..pas ni blh sembang ngan aunty
Alya pulak nye setelah auntie nome menggungguli
Carta!!kahhhh
All in all sgt2 meriah dpt berevent gini! Opppssss..
Macam2 cerita kan.dgn geng papa citer lain, anak2 hal
Lain..mak2 nye citer lain..sampai lupa nk mkn..tp aku still rasa xpuas
Sembang! Len kali kuar lagi ye..
Image kek done by ina?baru tau ni..terror ahh setengah
Jam je..nanti akak mintak tlg ye na..hehe

haszuraidah ishak said...

happy birthday nia..semoga jadi anak yang solehah..lawo la kek tu..geramm tengok..

alyyani said...

suhida : thanks aunty - nia cakap :)

bed : no prob bed. mmg dah lama sgt tak jumpa. almost setahun kan? ryn pun dah boyot. aku happy sebab kita semua dapat gather. mmg susah nak berkumpul. tp bila dpt jumpa semua mmg sgt enjoy. gang papa pun pandai bawak diri and yg penting derang pun cukup sporting. suka aku! tq bed sebab sudi dtg and for the present. nia suka! ye, sila la tempah kat ina ye. mmg pantas je dia buat. janji bukan time exam. time2 lain mmg segera dia buat. kalau aku tu, mau terkial2. nak start pun tak tau cmne. hehehe.. nanti wajib kita lepak lagi!

has : thanks has! tu la kan. kalau sendiri buat, tak lalu nak tgk kot ;)

izzahazfar said...

kak..gelak tengok gambor nia bukak baju..budak2 mcm2 peelkan?hehheh

hp bisday nia..

nome said...

alya: sweet moment! mmg havoc! last gather2 camni masa besday adam thn lepas...masa besday leesya, x semua org ada...so mmg saat yg dinanti2 event seumpama ini...

mkn x pandang dah...masing2 sibuk dgn corat coret kehidupan...keh keh keh...kaum2 bapa pun ada agenda sendiri, kita? lagi lah..mcm2 citer dan hal ehwal semasa yg dibincangkan...anak2? lg best...dah cam taska plak...semuanyer pakat main2 sesama derang...aku paling soker, hat gambar ramai2 tuh...mmg best...udah cam gambar sekolah dulu2 plak...siap beratur bagai...thumbz up pada adik ko tuh...mmg hebat gambar2 dia....say sori kat dia yer, sbb aku sakat dia aritu...malu2 dia tau...aku tanya mcm2 soklan cepu mas...kahhhhhhhh

halalkan aku cilok gambar2 cantek ko ni yer...

Ibu Mifzal Arsyad said...

wah..bestnya korang..happening sgt...kalau la aku dekat kan..nga x malu nya nak join gak..hehe..best2..

Ryn said...

tu laa kan dah sethn pn...last jumpa time alya boyotkan adel, kali ni jumpa pas baton kat aku plak...pasni kalo jumpa lg pada siapakah aku nak pas baton nih...hehehehe...memg dinanti2kan event ini...

wah terserlah laa kebesaran aku ye..kat rumah, tgk depan cermin tk npk plak gitu...camera laa nih eh..(salahkan camera plak...)

teror adik2 ko alya..sorang leh jd photoG, sorang leh jadi designer graphic...memg sedang elok dah tu macam 1 pakej...

anyway, memg hepi pn jumpa korang...sempena beday nia cum berhari raya jugak laa kan..even raya dah finish...

to nia, semoga menjadi ank yg solehah, mendgr kata, baik budi pekerti & learn as far as you can!

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

walaupun hanya teman2 rapat yg hadir..memang meriah...yg penting moments!!!...

kenapa nia buka baju?? sebab kotor atau panas???

cantik design kek tu...simple but nice..

amal_fc1303 said...

kek secret recipe mesti best weyh. birthday yan t secret recipe lgi weyh. hehehe

Gieyana said...

Lama x singgah sini..since limited access to tenet n hv no time...aperpon hepi belated besday yer Nia..cantik kek!

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

Salam..

1stly, to alya and family invite kami sekeluarga.. lama tak jumpa.. best dapat jumpa semua.. lama tak jumpa kan...

sonok dapat gather2.. hehe..
semua family masing2 dtg lengkap anak banak.. budak2 pun sonok dapat jumpa..

next time, insyallah kita jumpa lagi di event yang lain..

shah-ila-ain said...

sonokknyerrr tengokk kowang semmua ade....happy bestday nia...bilakah mau berusua hebohh dgn kowang lagikk erkk..

ryn n aieza..hehe...nmpk comell lahh korang..hehe..

Puteri Nuur, said...

happy belated birthday!

AieZa said...

mekasih jemput.. lenkali jemput lagi ya.. kitorg sefamily seronok gak hari tu.. tp tak puas ok.. xpuas sembang..

gambo sume cun.. berbaloi la berDSLR itu.. sib baik la dia ok.. suh snap pic sana sini ehh... adik2 leh la kitorg suh2.. klu abg2 ada segan2 gak laa.. akekekeke..

tq tuk korang sefamily ok.. nia be a good girl..

LYaFRINA said...

sori sgt2 alya.. ru wish.. lya baru kuar wad..

happy 2nd birthday buat nia. smoga trus sihat n mbesar mjadi ank y bjaya d dnia & akhirat. amin...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in