kejutan semalam

semalam, tengah khusyuk membuat kerja, datang officemate aku bagi parcel. dalam hati seronok lah sebab tempahan online aku dah sampai. tanpa melihat kepada nama pengirim, aku terus bukak. sekali tgk, aik, minah ni silap hantar ke. aku order shawl, dapat baju la pulak. mula nak hangin, dah la harini last day kerja. malam ni nak balik kedah. tak bershawl lah aku kat kenduri adik ipar aku nanti. 

kejutan pertama

nama pengirim dengan nama penjual lain. bila aku fikir balik, aiseh, rakanda aku si bed yang bagi parcel ni. dalam tengah hangin tak dapat lagi shawl tu, terus rasa terkejut dan happy sebab adel dapat present lagi dari aunty bed dia.

dah excited nak tgk shawl yang aku beli tuh, then assistant aku cakap, kak, kat shipment bill tuh tulis baju. aku dah rasa tak best nih.

rupanya, parcel ni bukan untuk mama tapi untuk adel dari aunty bed. tq bed, mmg kejutan yang mengejutkan aku. hilang marah aku jap kat tauke online shawl tuh. padahal da buat payment jumaat lepas. aiseh. apa pun, denim dress ni sgt cantik. tak lama lagi adel bole pakai ni. thanks bed!

kejutan kedua semalam aku terima dari BFF aku : 

"Wei, sebagai kawan baik aku..ko org pertama non family yang aku bagitau. aku preggie. heheheh"

i was like, for real?? oh anis, aku sangat happy untuk ko. rasa honored sebab aku among the earliest yang dpt tau good news ko tuh. after almost 6 years of marriage, finally Allah bagi rezeki jugak kat ko. sangat happy untuk ko dengan aneng. mana tau dapat twins kan. dah mak ko penah dapat twins, amin... bukan aku je terkejut, wan pun sama tau, in fact kawan lain yang dpt tau pun mesti tumpang gembira. jaga diri ok! mana satu anis eh? ni dia...

kami berkawan since darjah 1. berkat pegang adel kot eh? hehehe...

11 comments:

LYaFRINA said...

waaa..mmg tkezutttt..
rezeki adel... dpt skirt denim lg.. cntik tu alya...

&

tahniah juga buat bff alya tu, akhirnya dbukakn pintu rezeki buatnya menimang anak.

az rina a.k.a jaijina said...

rezeki after 6 years, alhamdulillah..

mmg cute denim dress tu, bleh buat raye tu..

~aSHa~ said...

wah supriseeee...bestnye...

lamanye berkawan..bagus nye uols...dari darjah 1 tu...mmg benar2 sejati tu...

org kata kalo nak melekat..kena rajin pegang budak..eheheh itu org kata la...sy pun xtau kebenaran..

tahniah buat kawan u tu..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

wowww..2 2 citer pun memang betul2 suprises...

alhamdulillah...rezeki adel lagi kan..tu lah org kata, makin ramai anak makin banyak rezeki...

tahniah juga utk kawan alyya anis..selepas 6 tahun menunggu..akhirnya Allah makbulkan jua permintaannya...aminnn

Jiey^Mien said...

huhuhu.. hadiah adel kat aku ni la yang tak sampai2 gak kat tangan adel..
lama2 ketat hah.. dah kena bagi kat adik adel plak.. :P
Hadoiii la..
Camne tu? Aku tanak dh janji ngan fad, tak jalan.. Tgk la, bila2 ko dh settle ko bgtau la.. senang aku gi ngan limin je la..
:P

Happy la anis.. baru aku ingat yg ko bgtau aku tuh.. target by june, skali dapat.. =D

amalina binti anuar said...

congrate la kat anis yer... akhir nye dpt gak anak.. alhamdulillah.

haah anis pon ada adik kembar. atikah ngan amnah.

mamashasha said...

wahhhh aku pun terkejut ni....ko buat entry....ngeh3x....aku harap kau suka dress tu...ari tu tak jadi datang kan lagipun mmg aku beli tuk adel...so elok benau le aku postkan aje kang tak muat pulak....hehe address tu aku cilok dr entry kau.....usaha p selak satu2 entry cari surat yg ayahanda mu bagi.....kahhhh jumpa gak w.pun hampir putus asa....hehe

utk kawan alya, anis tahniah ye, selamat melalui 40 minggu nan indah....harap semuanya dipermudahkan amin....

fabulous.farah said...

wah..6 thn kawin..mesti happy kan..ckp congrats kt kwn u...

@lfidah said...

wah..syoknya adel dpt lagi baju..blh bt pakai raya..
tahniah bt kwn alya..lama menanti..mesti excited kan??seronoknya

Elyn said...

alhamdulillah... tahniah utk kawan ko tu!!

AieZa said...

wahhhh adel dpt present lg.. murah rejeki adel ehhh.. alhamdulillahh.. murah rejeki ko sekeluarga..

alhamdulillah.. tahniah kt kwn ko anis.. akhirnya berjaya juga prgnt walaupun sudah 6thn usia perkahwinan.. lama tuh.. semoga berjaya menempuh 40 minggu nan indah.. insyallahh..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in