cerita pasal UPT

tadi lepas balik dari lunch kat PC nampak ada BFF menegur

lin : aly
lin : aly
lin : aly
lin : aly

sampai 5 kali menyeru nama aku ni. mesti ada sesuatu nih.

me : ape cite HOT? (untuk yang kenal aku, kalau orang tegur/call/sms/mulakan perbualan mesti dengan ayat itu ye.)

lin : aku da lewat period 8 hari. tadi aku buat upt test. +ve!
me : sykur lin. alhamdulillah congrats! (and so on...)
me : lin, nak tgk upt test ko. MMS aku.
lin : jap aku amik gmbr.
me : ko antar kat ajiji (husband lin) sekali tau.
lin : ok!
me : beb, dah dapat. confirm, sahih, ko pregnant. happy weh! (and so on...)

tiba- tiba...idea jahat aku datang. muahahaha... gelak pun kena gelak jahat. terus MMS wan UPT test tuh.

me : +ve! (text kat MMS tuh)
wan : ape tuh?
me : yaAllah. anak dah 2 tak tau ke? UPT test la.

secepat kilat dia call

wan : sape punya tuh?
me : gelak jahat lagi. tekejut tak? tengah watpe tuh?
wan : abang tgh tido kat surau ni terus terduduk (kes berjaga tgk bola) sape punye tuh?
me : lin la!
wan : ha, jangan main- main!
me : gelak jahat lagi. hahahahah...

mission accomplished!

sebatang kayu ni (bak kata husband lin) yang berharga tak sampai RM10 ni, menentukan masa depan kita kan? kalau 2 line nya, akan berubah segala nya. kalau 1 line nya, aku pasti, ramai yang hampa tapi ingat ye Allah belum makbulkan lagi impian kalian kerana Allah nak bagi sesuatu yang lebih baik untuk kalian. for info jugak, aku sangat happy untuk kawan baik aku sorang ni sebab dia dah setahun lebih kahwin, kini tiba giliran dia hamil. keluhan dia mmg selalu kami kongsi bersama. tahniah sahabat!

hasil dari 2 UPT kat atas tuh. :)

note : mmg bulan June ni, ramai sangat yang pregnant. masa aku dpt tau aku pregnant kan adel pun bulan june gak. semoga rakan- rakan yang hamil akan dipermudahkan urusan dan mendapat anak yang comel ye :)

24 comments:

Ibu Mifzal Arsyad said...

hehe..ha ah la..bulan june mmg ramai org peknen..ainey dulu pun tau peknen bulan jun jgk..hehe...bulan jun kan cuti sekolah..mmg musim mengawan la..situ sana kenduri kawen..hehe

alyyani said...

ainey : musim mengawan ek? hahaha.. kawan alya cakap lak bulan mengambang. macam2 term kan? hheheh..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

betulla.. lately, sekeliling jue penuh dgn khabar berita pregnant.. ini yang buat rasa tercabar nie..
pape pun.., kena thn dgn godaan itu. Misi yg asal patut di teruskan.. hehehe..
papepun congrats yg dah dapat result best ini!.. hehe

kak mas said...

hehehe.. tekena sebijik wan.. kalau betul cemana alya..? kalau akak redho jer.. huahuahua..

@lfidah said...

alya..teringin gak saya nak mendpt hasil spt itu..alya doakan saya pulak yea kali nie..excitednya..

mamashasha said...

Alya, aku pun sama ramai pulak org sekeliling aku
Yg tgh pregnant.blk kg pun gitu! Ya allah mmg musim mengawan
Takut berjangkit je..hehe kat blog ni pun lebih
Kurang jugak..

Kau simpan eh UPT nia ngan adel? Dahsyat tu.
Aku nye tak tau buang mana! Haha

Wei sabar je lah kenekan wan..mau tak suspen wei adel br 4
Bln..ko ni..

fabulous.farah said...

hahaha..jahat giler..sampai terduduk wan=p

Nurnabihah Mohd Nizar said...

nakal nye akk ni~ hahha..
tpi ape salah nye kan pregnnt lagi ? haahhaha

~aSHa~ said...

ehehehe wan wan...leh dia tanya lagi....

Gieyana said...

dasat ko..siap kenakan hb ko lg..aperpon congrate utk ur friend k..

alyyani said...

jue : tertarik bila jue cakap misi asal yg jue cakap tu. apekah?

kak mas : jgn disebut2 kak. tak terbayang. akak mmg dah ready anytime kan? :)

fidah : insyaAllah, turn fidah lak lepas ni ye. amin..

bed : kalau berjangkit ape salah nye bed. amin. hehehe...

simpan weh. buat kenangan.

hahaha... idea dtg tetibe, ater kitorg ni saling kena mengena.

farah : mengeratkan hubungan ;)

bihah : jgn sebut2 bihah. adel tu baru je menerap. tunggu la dia masuk sekolah dulu ke. heheh..

asha : itu la pasal. sabajela....

gieyana : hahaha..bergurau senda gie. thanks! dia baca ni kot :)

khairun nissa said...

hihihihi sampai terduduk ur hubby,kesian... kalau betul pun, apa salahnye kan..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

hah??? mau tak cuak giler si wan.....kalau diri ayu sendiri pun cuak...adel baru 4 bulan..alih2 dah ader yg lain dalam perut ...ekekek..
tapi kalau dah ader tu redha jer lah kan...

alyya guna family planning apa???

AieZa said...

cisssssss.. bile tgk gambo n tajuk kt tepi blog list aku nih..mati2 ingat upt tu ko yg ponyerr.. hahaha terduduk husband ko ehh.. tertekan sekejap.. aku leh bygkn gimana rupa tuhh..

alhamdulillah.. tahniah kat kawan ko tuh..

rDnA said...

terkejut den..ingatkan alyyani yg pregnant

nome said...

aku hengat upt ko....gempak giler tajuk entry ko nih...ekeke....mmg ramai yg peknen bulan june nih...rezeki di bulan june...tahniah kat kwn ko...jaga diri dan pemakanan elok2

az rina a.k.a jaijina said...

sweetnye lya simpan lagi UPT adel nak2 yg nia punye..yg isya punye tah kemane mane tah..

tp kan rina takut ar nak buat UPT sbb dah lewat period ni?

camno ni? huhuhu..

Elyn said...

ekeke aku pun pernah mms kat faiz upt tu tapi org lain punya. member terus call ajak pi sepital teruih wakakaak

D'Nur Boutique Online said...

adakah ini bermakna nur pun kene peknen bulan june hehehehe

amalina binti anuar said...

haish kawan2 ko nie. cite pasal pregnant jer sonok dgr nyer. alhamdulillah dpt gak anak diorang nie. hope xda pape la masa diorg prengnant nie. hehehehehe.

ISHAA said...

aly...lin pregnant yek..sampaikan slm tahniah utk dia yek..aku ni ntah bila la..tak tau ada rezeki bulan jun ke tak..huhuu

suhida said...

aku baru lpas test smlm...hik3...-ve

zteesyahmi said...

peknensi test. awk dh ready nk tmbh lg ker? hihihi

amalina binti anuar said...

oit jahat giler ko kena kan abg wan. ish2.. tekejut abg wan diwat nyer. aduhai tegelak giler wyeh.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in