award blog paling comel

hujung minggu hari untuk buat tag kalau tak kemana- mana. award kali ni aku terima dari puan bed dan cik nabihah, teman sekampung aku yang baru aku tau
 
 terima kasih bed & bihah atas award dan tag ini,
Jom kita pantun pulak untuk menerima award ni.
 first time jumpa award kena pantun2 ni!
___________________,
___________________,
Memang aku rasa blog aku comel,
Kenapa korang jealous ke ?

teringat pulak zaman sekolah amik subjek kesusasteraan melayu. mmg selalu kena buat pantun, sajak, syair, cerpen bagai. skill dah lama berkarat tapi ni jawapan aku.

everyday i will take 3 times of meal,
 on breakfast, usually a cup of milo & cracker,
 Memang aku rasa blog aku comel,
Kenapa korang jealous ke ?

yaAllah, ni lagi horror. betul ke amik sastera melayu dulu ni? lama gak fikir apa perkataan yang bunyi sama dengan comel & ke itu. ni je la yg aku mampu. seterusnya aku hadiahkan award & tag jawab pantun ni kepada
amalina

ina, ko jangan nak ngelat
sila lah buat.

12 comments:

Ibu Mifzal Arsyad said...

wah...pantun org putih gitu...

alyyani said...

ainey : hahaha mcm poyo je rasa. tp tak terkeluar perkataan melayu nye ainey. huhu..

cheqna said...

salam tuan umah..

hahahaha kak..boleh erk 2 kerat omputih 2 kerat ommelayu..hahahaha

nway..kreatif tu...=)

lamkasorous said...

eleh, ak ad gak melayu nye, ni sume english, ni bkn dh mcm orng fail BM, tp dh mcm orng x penh ambk BM dh ak rs... hahahhah

Nurshahfamily said...

dahsyat la dia hehehehe pantun org putih hikhikhik

alyyani said...

cheqna : salam.. :) ni namanya langsung tak kreatif. asal boleh je. dah jenuh fikir tp tetap takde idea. huhu..

lamkasorous : hahahaha.. siot ko. ater BM tak penah dapat A ni la akibatnye. dah makin teruk skill mengarang aku. ye, ko lg kreatif dari aku.

nur : hahaha... segan jek. tp mmg takde idea tp nak buat gak. :)

mamashasha said...

Alya sgt tinggi kesusasteraan melayu ko hinggakan
Bila aku baca sound english! Kahhhhhh
Apa yg mmbuatkan ko wat english ni wei? Saje
Nk tau aku bygkn akan keluar mcm bahasa melayu
Lama..hehehe asal ade je beb..kreatif jgk ko
Ni..hehhhh abis dh ke xtvt ko wei?

alyyani said...

bed : serious aku tak leh nak fikir word in BM bed. last2 aku teringat meal tu. belasah je bed. asal boleh. aktiviti aku? sila rujuk entry selepas ini. about to publish

mamashasha said...

tag done....blh je beb...bunyi ada...

alyyani said...

bed : hehe.. kalau nak fikir lagi alamatnye tak terbuat award ni.

Nurnabihah Mohd Nizar said...

hahah...ade ke pantun 2bahasa? ...sistem pembelajaran baru eh? heheh

alyyani said...

bihah : sistem ajaran sesat ni. heheheh..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in