aktiviti hari pertama

bila dah check-in dan masing- masing dah recharge energy termasuklah recharge bateri camera, aktiviti pertama adalah berenang di kolam renang. time ni air pasang so nak mandi pantai pun agak bahaya. malangnya disebabkan plan ke pangkor ni memula rasa macam tak jadi kan, aku pun tak lah bawak swimming suit  nia sebenarnye jenuh gak cari dalam wardrobe dia tapi tak jumpa dan floaties dia. attire tak proper la. tapi tetap bawak dia swimming gak. pakai lah apa yang ada. jom tgk gambar.

nia dah lama tak swimming. agak stone bila masuk kan dia dalam pool.

pelampung- pelampung nia..

nia dah mula enjoy... papa nia pun sama. pelik sungguh, pool depan rumah tak penah pun dia nak swimming. bila kat sini macam tak penah jumpa pool. hehehe..

kami hanya memerhati dari atas. 

disebabkan pool tak ramai orang, pelik jugak sebab chalet full aku menganjurkan pertandingan berenang gaya bebas disertai oleh kaum keluarga aku yang pandai berenang. yang pompuan hanya pandai berendam. di garisan permulaan...

keputusan nya? yang kat gambar ni, paksu nia & adel dah mengalami kekejangan kaki. ainal tarik diri tgh jalan, akmal langgar lane wan. juara tanpa hadiah adalah papa nia & adel. 

kejadian disebalik gambar...budak bertuah ni tercabut gelang emas dia masa berenang. tekejut aku masa dia menjerit KAK NGAH!!!! aku ingat kaki kejung ke rupanya gelang tercabut. mujur adik aku sorg lagi dapat jumpa. kalau tak, dah terbayang muka opah nia dgn adel nak marah.

kalau dapat landing atas mama dia, dia boleh tido dimana sahaja...

times up! masa untuk naik. tapi nia refuse. tgk la muka monyok. org lain dok berenang- renang lagi. dia lak kena naik. aiseh..

malam pun tiba. awal anak- anak aku tido. mmg keletihan sgt. 

alhamdulillah cuaca menyebelahi kitorg setakat ni. cuma malam je hujan sebab ada org berkaraoke kot. suara pun tak bape sedap. heheh.. malam just lepak kat bilik sambil ber online. celcom broadband full bar kat sini ek. maxis aku tak sure sebab lupa nak test padahal bawak je. 

cerita bersambung...

27 comments:

lamkasorous said...

aku kalau nak ikot kan nak je upload sume gambo kat kolam renang tu, tapi akak kau tak bagi, nak mngelakkan fitnah ntah hape benda dia ceramah haritu, tu yang sket je gambo kolam renang aku upload... heheheh

alyyani said...

lamka : mmg dah sama level dgn ustazah dah dia tu. esok dah kawen, masak la kita. hahaha.. sikit lagi aku lak kena sound kot. :p

fiza said...

Wah hapening kan..bestnye dapat bercuti adik-berdaik macam ni..Allya lak ramai adik beradik..meriah jer fiza tengok..kalu fiza ajak keluarga husband meriah gak la coz dia lagi ramai 14 beradik ha..ha..

Chik Na said...

suka nengok Adel lena kat bahu Alya... macam syok je..

bestnya bercuti ramai-ramai bersama keluarga.. what a happy family ;-)

nadja said...

cian adel tak dapat berendam.. eheheh

ainal said...

abg wan yg ade pool dpn umah pn teruja, ni kn plak ktorg yg xde pool dpn umah ni, lg la over xcited nye.. huhu.. + dh lame x mandi pool, mmg meriah la jadnye..

alyyani said...

fiza : ramainye 14 org! kalau buat family day ni mmg meriah.

chik na : tu la dia, asal mama dia dukung, mmg lentok la. kalau org lai dukung mmg rengek2 gak. mmg seronok sgt kak. rasa meriah bila gi ramai2.

nadja : masa dia akan tiba. belum ada swimming suit lg tuk dia :)

ainal : aku tgk dia ke korang ke sama je over excited nye. hahaha..

mamashasha said...

alya...happening even last minute planning......janji dpt get together kan.....aku tgk muka adel mcm nak sgt joint kakak nia dlm pool.....heheeehhhe

selalu mcm tu la pool depan umah tak mo turun ye dak? kat sini tingin pulak....

hehe adel tido kat bahu mama so cute.....

xtvt mlm dpt beronline dgn jayanya...tanpa gangguan anak2...

alyyani said...

bed : ye bed. aku pun tak sangka se sukses ini. mmg masing seronok sgt. harap dpt la organized lagi.

mmg ye, pool kat umah lalu hari2, tp sebelah mata pun tak tgk. ini kemain teruja semua. adik beradik aku tak yah ckp la kan. lagi la lama tak ber-pool sebab dah lama tak gi holiday.

dia tu tak kira kat mana, kalau aku yg dukung mmg lena.

ye betul. tp kejap je la bed. sebab bawak 1 je. kena la amik giliran. tu pun letih sgt tak larat nak online.

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

suka nie dp mandi pool. lagi2 ramai org.. kalo ada geng mesti dia lagi suka.. cepatlah adel besar.. leh main ngn kakak nia.

Elyn said...

aku dh lama tak cuti adik beradik camni. kot2 mesti lai haru agaknyer ekekek

alyyani said...

jue : amik masa gak dia nak suka. lepas tu tak mau naik. uhuhu.. tp tak ramai sgt la org. ingat akan bersesak- sesak. tu la kan, cepat la adel besar, mama pun nak swimming sekali :)

elyn : ye beb, mmg haru biru tapi hap-pening! hehe..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

nape tak exposed kan adel dalam pool jugak..masa ni ler nak ajar dia tak tajut air..kalau tak nanti dah besar2 huhuhu...takut air...

macam ayu pi holiday ngan eliza..anak2 eliza huhuhu..takut air betul...menangis2 ...tapi aleesya + ayyunie ..alhamdulillah....dia orglah juara...ekekekke..

tapi ayu pun tak pandai sgt berenang...

fabulous.farah said...

haha..naseb baek jumpa gelang~

memang kepenatan budak2..huhu..mesti penat main air nia

alyyani said...

ibu damia : anak2 eliza tu bukan besar dari damia ke? sebab tak exposed dgn air eh? nia dulu 4 bulan dah masuk pool. adel terpaksa tak dibenarkan masuk sebab dia masih lagi flu + batuk. + mama dia malas nak berendam sekali. nanti pening 2 org papa dia kena handle.

farah : ye la, mmg bahaya betul. nasib jugak tak ramai org.

nia nmpk sgt penat. adel pun sama :)

nome said...

best2! semua org enjoy mandi pool..lg2 si comel nia...

siap ada lumba renang tu! sapakah pemenangnyer alya? ekeke...

shah-ila-ain said...

sgt santai..hehe...besok kalau aku dah ade anak ke2 ,nak ajar dia mcm adel lahh..tdo kan dia tanpa buai...

alyyani said...

nome : tu la dia. kalau dpt aku swimming tu, mesti aku tak mau naik. ..

pemenang nye en ridzuan. ;)

mel : ye mel. mmg release tension. oh ain berbuai ye? try la mel. insyaAllah boleh. nia dgn adel tak penah aku letak dalam buai lagi.

ainal said...

abg wan pkai gogel bleh r nmpk lane kat dlm pool 2, ktorg ni tutup mata, 2 yg brng besimpng siur 2 smpi msuk lane org.. huhu..

alyyani said...

ainal : a'ah kan weh. baru aku tau modus operandi dia. hahahha...

amalina binti anuar said...

best mandi pool nye xramai org. yg kedua mandi pon cmtu gak. kitorg concert 1 pool.

Iryani Noor said...

alaaa rugi la alya ngan adel tak join skali dlm pool tu... silap2 dlm pool tu pon adel leh tido.. hehehe.. chomelll jer...
btw resort yg alya pegi nie mcm bestt jer..nnt nk ajak family yani p sana gak la..

alyyani said...

ina : conquer la... tu la dia. lupa daratan masing2...

iryani : tu la, kalau adel tak batuk mmg turun padang sekali. takde rezeki kali ni. adel dah recover wajib bawak dia masuk pool :)

amalina binti anuar said...

hahahahah. mana la tau kan nk eja nyer. asal ada bunyi sudah. hehehehehe. tau xper. dgn abg wan skali lupa daratan. hari 2nd mandi tu yg best tu..

alyyani said...

ina : sabajela aku. tu la pasal. dpt berenang mmg lupa semua. nasib la ramai yg bole jaga nia. hehehe..

amalina binti anuar said...

ha tu yg pnting. ramai boleh jdi pelampung nia. ayah lepas mandi pool tu telinga masuk air kata nye.

smpai skrng nie nak ckp dgn ayah mmg kena menjerit weyh. 2 3 kali ckp pn xdgr. kalo dgr radio ngan tv tu mmg kuat nk mmpus.. sakit telinga diwat nyer.

alyyani said...

ina : laa lepas mandi pool ke? aku ingat lepas mandi pantai. sampai skang tak ok lagi? bia betul!

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in